22

Met deze tips houd je insecten buiten de deur

Behalve dat insecten in huis onhygiënische situaties veroorzaken, zijn ze ook oorzaak van een hoop irritatie. Het gezoem van een vlieg of een jeukende beet kan enorm vervelend zijn. Daarbij kunnen muggen en teken ziekten overbrengen op huisdieren of zelfs op mensen. Door de omgeving van je huis goed te beschermen en de voedselvoorraad voor insecten te verminderen, kun je de kans verkleinen dat insecten je huis binnendringen.

Horren op maat laten maken voor de buitendeuren kunnen een groot deel van het insectenprobleem in huis oplossen. Daarbij kunnen shutters op maat ook een groot hulpmiddel zijn om te voorkomen dat insecten via ramen binnenkomen. In dit artikel lees je hoe je veranderingen in je huis kan aanbrengen om voorgoed van vervelende beestjes in huis af te zijn.

1. Horren op maat laten maken

Sluit je deuren af met horren op maat. Deuren goed afsluiten door horren op maat te laten maken kan je een hoop insecten in huis voorkomen. Behalve horren op maat te laten maken, is het verstandig om een stevige stalen of aluminium drempel met deurveger onder de deur te installeren zodat insecten niet onder de deur doorkruipen. Een deurveger van nylon, vinyl of neopreen biedt de beste bescherming tegen insecten. Nadat je horren op maat hebt laten maken en installeren, moet je voorkomen dat insecten door de kleine gaatjes in het frame naar binnen kruipen. Dit kun je bereiken door tochtstrippen aan de omtrek van het deurframe toevoegen. Kit de verbinding af waar het deurframe de muren en de grond raakt.

Horren op maat laten maken

2. Deurdranger

Het afsluiten van je deur met een hor, tochtstrippen en kit heeft uiteraard geen nut wanneer de deur open blijft staan. Heb je kinderen in huis, die vaak vergeten de deur achter zich dicht te doen? Overweeg dan om een deurdranger aan te schaffen. Een deurdranger is een hydraulisch hulpmiddel dat de deur automatisch sluit wanneer deze is geopend. Dit middel kan aangepast worden om de sluitsnelheid en het vermogen te veranderen. Deurdrangers zijn in bijna elke bouwmarkt te vinden voor een vriendelijke prijs en zijn gemakkelijk zelf te installeren.

3. Shutters op maat laten maken

Op hete zomerdagen kan het verleidelijk zijn om ramen wijd open te zetten om frisse lucht binnen te laten en de kamers te ventileren. De zomer is echter het moment van het jaar voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Heb je veel last van insecten? Dan kun je ramen het beste beveiligen tegen insecten door shutters op maat te laten maken. Zorg er voor dat er geen gaten in de shutters op maat zitten. Ongedierte kan namelijk door de kleinste openingen naar binnen kruipen. De installatie van shutters op maat is redelijk simpel en kun je vaak zelf realiseren met behulp van alleen basisgereedschap.

Gaten in horren en shutters

Zitten er gaatjes in je horren? Probeer dan met een schroevendraaier of schaar de gebroken draden terug op de plek te zetten. Daarna kun je een laagje doorzichtige nagellak of huishoudcement gebruiken om het gat af te dichten. Heb je shutters op maat laten maken en zijn deze beschadigd? Dezelfde materialen kun je gebruiken voor het repareren van je shutters.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply