44

Van badkamer naar spa: deze 5 items gebruik je

In veel gevallen is de badkamer een van de meest lastige ruimtes om te decoreren. Door de hoeveelheid vocht en water kun je er niet alle items in kwijt. Daarbij is in veel gevallen ook een spijkertje in de muur slaan een stuk lastiger. Tegelmuren, vocht, tegelvloeren en gebrek aan ruimte maken het simpelweg een vervelende en beperkende klus. Maar er is hoop! Of je nu een grote of een kleine badkamer hebt, met deze natuurlijke items tover je de ruimte in no-time om tot een waar spa.

Je badkamer omtoveren tot een spa

 1. Planten

  Ja, het begin is simpel: planten! Planten komen namelijk iedere ruimte ten goede; zo ook de badkamer. Maak gebruik van hoge staanders of handige wandplankjes om leuke planten op te plaatsen. Wil je het helemaal creatief en ruimte-besparend aanpakken? Hang de planten dan met een toffe constructie aan het plafond. Planten als klimop, varens en andere schaduw-en vocht liefhebbende planten doen het erg goed in de badkamer. Probeer het maar eens: twee planten in de ruimte en het ziet er direct een stuk leuker uit.

 2. Rieten manden

  Rieten manden zijn niet alleen ongelooflijk handige opslagruimten, ze zien er ook nog eens erg luxe uit. Ben wel selectief met het uitzoeken van de juiste rieten manden en sta even stil bij de locatie. Mandjes van lage kwaliteit kunnen namelijk sneller gaan schimmelen en dat zou natuurlijk zonde zijn. Schaf manden aan van goede kwaliteit en hang ze wat uit de buurt van bad en douche – dan gaan ze een stuk langer mee.

 3. Houten meubelen

  Nu hoef je niet direct een spiksplinternieuw houten bad rand aan te schaffen, ook een leuk bijzettafeltje of krukje kan de ruimte er een stuk leuker uit laten zien. Een klein houten krukje heb je al voor een tientje bij de Action. Een mooie varen erop in een strakke witte bloempot, en je eerste decoratiestuk is al klaar.

 4. Houten accessoires

  Tal van winkels bieden kleine houten accessoires aan voor de badkamer. Kijk maar eens rond bij de Action, de Xenos of de Blokker: je vind er gegarandeerd tientallen leuke hebbedingetjes. Een houten tandenborstel houder bijvoorbeeld. Of een zeep dispenser met randen van kurk. Combineer deze ‘natuurlijke’ accessoires met de houten meubeltjes en een aantal planten. De ‘spa look’ komt al steeds dichterbij!

 5. Badkamer textiel

  Ook de selectie van het badkamer textiel draagt bij aan de uiteindelijke algehele uitstraling van de badkamer. Werk met een specifiek kleurenthema of houd alles lekker neutraal en wit. Zolang je jezelf maar bewust bent van de invloed van het badkamer textiel.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply