24

Zo houd je een vol huis lekker schoon

Nu iedereen al een jaar lang aan huis gekluisterd zit, kan het best wel eens heel vol voelen. Naast alle troep die gemaakt wordt, zijn er ook nog eens bijna constant mensen in huis. En als je een groot gezin hebt kan dit helemaal opgesloten voelen! Hoe maak je in hemelsnaam een huis goed schoon wanneer alles zo opgekropt voelt en iedereen constant thuis is en troep maakt? We geven je graag een aantal tips, zodat jouw huis binnen enkele dagen spik en span is, en dat ook blijft!

Prullenbakken in elke kamer

Rondslingerende papiertjes, etiketten, zakjes en andere troep; dat wil je juist voorkomen. Plaats in elke ruimte een prullenbak, ook al is het maar een kleine. Leg in elke prullenbak een halve rol afvalzakken. Wanneer een prullenbak vol is, kun je de zakken namelijk doorrollen en direct een nieuwe plaatsen. Je kunt afspreken met je gezin dat je een vaste dag in de week het vuilnis wilt verzamelen en dat ze hun vuilniszakken wegbrengen. Zo houd je de controle over al het afval en laat je je gezin bijdragen aan het opruimen hiervan.

Schoonmaakmiddelen op juiste plek

Schoonmaakmiddelen op juiste plek

Het scheelt enorm om de juiste schoonmaakmiddelen alvast op de juiste plek te hebben staan. Zet bijvoorbeeld het toiletbleek alvast naast de pot en de allesreiniger klaar in de keuken. Dit verlaagt de drempel van het schoonmaken, omdat je dit zo op elk gewenst moment kunt doen. Je pakt enkel de middelen erbij en kunt snel een borstel door de pot halen of het aanrecht snel boenen. Zo hoef je je niet klaar te maken voor een volledige schoonmaakklus en pak je steeds een gedeelte mee.

Zorg voor minder troep

Een huis laat je groter lijken wanneer er minder troep ligt op elke mogelijke plek. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer je ook kinderen hebt rondrennen in het huis die overal alles laten vallen. Pak dit dus per kamer aan die gezamenlijk gebruikt wordt. Iedereen zijn eigen douchegel in de badkamer? Dat hoeft ├ęcht niet! Koop een zeepdispenser met meerdere compartimenten en vul ze met douchegel, shampoo en eventueel conditioner. Zo liggen er niet allemaal halflege flessen in de douche. Dit kun je voor elke ruimte doen, zodat je rondslingerende troep kunt minimaliseren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply