36

Badkamer interieur

De stijl van een badkamermeubel is net zo belangrijk als de juiste stoelen bij een tafel vinden. Elk onderdeel – zelfs de douchecabine – speelt een grote rol bij de complete look die je aan je huis wilt geven. Tegenwoordig zie je steeds meer dat de minimalistische stijl een heersende hype is geworden in Nederlandse huishoudens. Men vindt het leven al druk genoeg en daarom worden overbodige meubels en gadgets afgeschaft of gewoonweg niet meer gekocht.

Tips

Als je in het bezit bent van een kleine badkamer zorg er dan voor dat de ruimte op een efficiënte wijze wordt benut, waardoor de ruimte die je overhoudt geen belemmering wordt. Denk aan de bewegingsruimte die je nodig hebt om je om te kleden of de grootte van de wastafel voldoet aan je wensen (en die van de eventuele medebewoners). Daarnaast is het belangrijk om goed te overwegen waar je het sanitair plaatst. Al deze onderdelen hebben effect op de stijl die je wilt creëren voor je badkamer. Ieder heeft zijn/haar eigen smaak en daardoor is het van belang om goed vooronderzoek te doen, voordat je je badkamer gaat renoveren of verbouwen. Denk aan kleuren, accessoires en tegels die de sfeer van je badkamer compleet maken.

Lees ook: Tips om een kleine badkamer groter te laten lijken

Trends

Wat nu veel gezien wordt in huishoudens met een nieuwe of aangepaste badkamer, is de inloopdouche. Het fijne hiervan is, dat een inloopdouche geen douchegordijn nodig heeft en dit scheelt in het uiterlijk van de badkamer, maar bovenal; een douchegordijn moet vaak vervangen worden, en dit is dus niet meer nodig. Naast de doorloopdouche is opvallend dat er geen drempel aanwezig is in de douche bij moderne badkamers. De badkamer lijkt veel ruimtelijker en het probleem dat je misschien wel eens ervaren hebt met een douche met drempel, is dat je niet hoeft op te letten dat je tegen de drempel loopt.

Lees ook: de laatste 5 trends van wastafelkranen

Duurzaamheid

Naast het comfort en het uiterlijk van een moderne badkamer, wordt duurzaamheid in vele huishoudens als een prioriteit gezien. Zo zijn er een waterbesparende kranen die je kunt laten installeren in je badkamer. Daarnaast kan je natuurlijk ook gewoon je eigen steentje bijdragen door korter te douchen of de douchte te delen. Een andere tip om duurzaam met het gebruik van je badkamer om te gaan (dus ook met water) is de kraan minder lang laten lopen.  Last but not least: voorkom schimmels door de ventilator net even wat langer aan te laten staan. Succes ermee!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply