35

8 redenen waarom horren ideaal zijn

Vrijwel iedereen heeft een hekel aan muggen in huis. Naast muggen zijn ook wespen en bijen geen geliefde dieren in het huis. Om over (steek)vliegen nog maar te zwijgen. Veel mensen houden daarom in de zomer hun ramen en deuren liever dicht. Maar ook steeds meer mensen kiezen voor horren. Want: horren zijn absoluut ideaal!

1. Het raam kan ’s avonds open

Muggen zijn het meest actief in de avonduren. Dat is ook de tijd dat het buiten lekker begint af te koelen. Met een hor kun je je ramen gerust ’s avonds open laten: de muggen blijven buiten en de frisse lucht komt binnen. Een open raam is ook belangrijk in de winter om goed te ventileren!

2. Frisse lucht in de slaapkamer

Frisse lucht is vooral in de slaapkamer heel belangrijk. Met dichte ramen slapen wordt dan ook sterk afgeraden. Doe een goede hor voor je slaapkamerraam en laat het de hele nacht op een kierstand open staan.

3. Geen irritante zoemers in huis

Muggen zijn vreselijk irritant als ze rond je hoofd zoemen. Maar ook (brom)vliegen zijn een bekende bron van ergernis. Daar heb jij mooi geen last meer van als je bij alle ramen en deuren horren installeert. Lekker rustig!

4. Minder last van hooikoorts

Hooikoorts wordt veroorzaakt door kleine pollen in de lucht. Een hor ‘zeeft’ de lucht, waardoor een flink deel van de pollen buiten wordt gehouden. Het werkt helaas niet 100%, maar het helpt wel om de meeste klachten te voorkomen of te remmen.

5. Hordeuren zijn kindveilig

Er zijn veel soorten hordeuren. De ouderwetse van vroeger waren niet erg kindvriendelijk. Ze konden bijvoorbeeld dichtslaan met een vinger ertussen. Of een kind kon de deur niet openen. Dat is met de moderne hordeuren veel handiger: rolhorren of plissehorren zijn kindveilig.

6. Passend in elke opening

Er zijn tegenwoordig nog maar enkele standaardmaten voor horren. Je kunt ze eigenlijk altijd ook netjes op maat laten maken. Veel praktischer, want je hebt meestal geen standaard deuren en ramen in je huis. De horren worden passend gemaakt voor elke opening. Ook voor kunststof kozijnen zijn er mooie horren te vinden waarbij je niet hoeft te schroeven.

7. Onzichtbaar

Moderne horren zijn veel minder opvallend zichtbaar dan de ouderwetse. Er zijn voorbeeld mooie rolhorren voor de ramen. Deze zijn weggewerkt in een cassette en kunnen strak voor het raam worden gerold. Zo zijn ze nauwelijks zichtbaar.

8. Heel veel keus

Er zijn heel veel soorten horren. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Horgordijn van repen horrengaas die langs elkaar hangen
  • Plissé hor, een hor die sterk lijkt op het vouwsysteem van plissé gordijnen
  • Rolhor, die strak in een cassette opgerold wordt waardoor je hem nauwelijks ziet
  • Voorzethor, vooral ideaal voor ramen met een lastige maat
  • Raamhor of deurhor, een frame van metaal of kunststof dat met scharnieren aan het kozijn wordt bevestigd.

Er zijn prachtige horren te vinden, die allemaal hetzelfde doel hebben: het buiten houden van vervelende beetjes en het binnen laten van frisse lucht. Eigenlijk zou elk raam en elke deur die regelmatig open gaan moeten worden voorzien van een hor. Met de Doehetbudget horren kan dat ook: dankzij voordelige tarieven kun je je hele huis voorzien van prachtige horren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply