19

4 redenen om zonnepanelen aan te schaffen

Je ziet tegenwoordig steeds meer huizen die volgebouwd zijn met zonnepanelen en dat is natuurlijk niet zo gek. De energierekeningen schieten jaarlijks omhoog en we worden steeds meer geconfronteerd met onze invloed op de aarde en het klimaat. Er moet dus iets veranderen en daar kunnen zonnepanelen aan bijdragen. We geven je graag een paar redenen om je direct te verdiepen in zonnepanelen en waarom je ze zou moeten aanschaffen.

1. Verhoogt de waarde van je huis

Het is een welbekend feitje van het installeren van duurzame oplossingen; ze verhogen de waarde van je huis. Zonnepanelen zijn nou eenmaal erg gewild en het is alleen maar een voordeel als anderen de investering voor jou alvast gemaakt hebben. Je kunt dan namelijk direct profiteren van minder kosten en daarnaast gaat het energielabel van de woning direct omhoog.

2. Goed voor het milieu

Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt liggen, wek je je eigen energie op. Dat betekent dat je minder hoeft af te nemen van grote energieleveranciers, die energie mogelijk op zeer vervuilende manieren weten te winnen. Als je al bij een groene leverancier zit, ben je dubbel zo goed bezig. Je kunt bijvoorbeeld Greenchoice zonnepanelen kopen en de rest van de energie groen kopen bij de leverancier. Je bent hiermee meer zelfvoorzienend en daardoor minder afhankelijk van de leveranciers. Daarbij is zonne-energie ‘gratis’ en onuitputtelijk. Dat betekent dat er geen co2 vervuiling bij komt kijken en dus is het goed voor het klimaat!

Lagere energierekening

3. Lagere energierekening

Zoals je hierboven hebt gelezen kun je je eigen stroom opwekken middels je zonnepanelen, waardoor je minder afhankelijk bent van de energieleveranciers. Dit betekent dat je maandelijks minder ‘product’ hoeft te kopen en dus daalt je energierekening. Je levert immers zelf een gedeelte van de stroom die je nodig hebt. De vaste lasten gaan dus omlaag!

4. Je betaalt het niet alleen

Zonnepanelen zijn best even een flinke investering, wat je misschien terughoudend maakt wat betreft deze uitgave. Toch hoef je deze investering niet helemaal alleen te betalen. De kans is groot dat je de btw kunt terugkrijgen die je over zonnepanelen betaalt. Daarnaast zijn er momenteel nog veel gemeentes die subsidie geven wanneer je zonnepanelen aanschaft. Zo krijg je een deel van de investeringskosten dus weer terug, waardoor het totale bedrag minder hoog wordt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply