Rolgordijnen voor in de babykamer; verstandig of niet?

Over rolgordijnen hoor je heel veel verhalen. De een claimt dat het de ideale raamdecoratie is, anderen vinden rolgordijnen juist helemaal geen goed idee. En vooral voor de babykamer hoor je uiteenlopende meningen. Rolgordijnen voor in de babykamer; verstandig of niet?

Zijn rolgordijnen gevaarlijk voor kinderen?

Als je gaat kijken naar de veiligheid in de babykamer, hoor je vaak dat rolgordijnen niet zouden kunnen. Toch is daar niet echt een duidelijke reden voor. Het enige wat wel een probleem kan zijn met kleine kindjes, is het trekkoord. De meeste rolgordijnen hebben een trekkoord om het gordijn omhoog en omlaag te bewegen. Een klein kindje zou in dat koord verstrikt kunnen raken of zichzelf ermee kunnen verstikken. Toch is dat heel eenvoudig te voorkomen: hang gewoon het koord op een hoogte dat jij er zelf wel bij kunt, maar je kindje niet. Het antwoord op de vraag is eenvoudig: een rolgordijn is in principe niet gevaarlijk voor kinderen als je het goed ophangt.

Rolgordijnen zijn beter bij astma en allergieën

Rolgordijnen zijn dus een veilige keus in de babykamer. Maar wist je dat rolgordijnen ook nog een groot voordeel hebben? Ze zijn veel minder snel stoffig dan gewone gordijnen. Doordat rolgordijnen recht naar beneden hangen, nemen ze weinig stof op. Jaloezieën worden snel stoffig omdat er stof op de latjes blijft liggen. En gewone gordijnen moeten regelmatig gewassen of uitgeklopt worden. Dat probleem heb je met rolgordijnen niet. Ze zijn dus een goede keus bij astma en bij allergieën van je kindje, bijvoorbeeld bij huisstofmijtallergie bij je baby

Groene rolgordijnen in de babykamer / kinderkamer

Verduisterende rolgordijnen kiezen

Rolgordijnen zijn veilig in de babykamer of kinderkamer. Maar waar moet je verder op letten? Allereerst moet je je afvragen of je rolgordijnen verduisterend moeten zijn of niet. Voor een baby is dat alleen echt belangrijk als je kindje moeilijk in slaap valt. Maar grotere kindjes krijgen sowieso sneller last van teveel licht. Verduisterende gordijnen zijn dus meestal een verstandige keus voor de babykamer. Naast het stoftype let je ook op de maat van de rolgordijnen. Soms kun je gaan voor standaard rolgordijnen, die je eventueel zelf nog op maat kunt maken. Maar vaak is het mooier en praktischer om te kiezen voor rolgordijnen op maat.

Leuke designs voor de babykamer

Veel mensen denken dat rolgordijnen heel saai zijn, zeker in de babykamer. Toch hoeft dat helemaal niet. Er zijn heel veel leuke en gezellige designs te vinden in rolgordijnen. Wat dacht je van leuke rolgordijnen met een print? Misschien kies jij het liefst voor een schattige babyprint. Maar je kunt ook alvast nadenken over wat je kindje leuk gaat vinden als hij/zij wat groter is. Misschien kies je dan juist voor een ander design, zodat je gordijnen ook over 5 of 10 jaar nog goed passen in de kinderkamer. Rolgordijnen zijn tamelijk kidsproof en gaan dus lang mee.

Rolgordijnen zijn ideaal voor de babykamer. Je kunt de ruimte goed donker maken met verduisterende rolgordijnen. Verder zijn rolgordijnen veilig in gebruik en zijn ze zeer geschikt voor kindjes die gevoelig zijn voor allergieën. Bovendien zijn er allerlei leuke en schattige designs te vinden, waardoor je de kamer prachtig kunt aankleden met rolgordijnen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply