23

6x prachtige voorbeelden van keramisch servies

Wil je graag keramiek servies kopen, maar ben je nog niet uit over de kleur of stijl? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken! In dit artikel zie je 6 prachtige voorbeelden van keramische borden en schalen. Keramiek servies kan handgemaakt zijn of worden geproduceerd in een fabriek. Vrijwel al het keramische servies wordt voorzien van een stevige glazuurlaag, zodat het aardewerk lang meegaat. Het is dus een mooie en duurzame toevoeging aan je servieskast.

1. Handgemaakte servies keramiek

Deze (waarschijnlijk) handgemaakte borden van keramiek hebben een prachtige neutrale kleur. Het zou erg mooi staan bij een landelijk interieur. Beeld je maar eens een robuuste houten tafel in met een linnen kleed erop. Zo’n rustiek gedekte tafel ziet er direct heel gezellig uit. Met deze borden en schaaltjes maak je zeker indruk tijdens een familiediner.

2. Set van blauwe keramische borden

Ben je juist fan van een Scandinavisch interieur en koele tinten? Dan krijg je wellicht wat inspiratie van deze blauwe servies set. De borden hebben allemaal mooie blauwtinten en speelse details. Van spetters en stippen tot verfstrepen. Het is ook heel leuk om zoiets zelf te maken! Eventueel bij een workshop of met behulp van een (online) cursus keramiek.

3. Kleurrijke keramiek servies set

Je kunt ook kiezen voor hele kleurrijke borden en schalen met prachtige patronen erin. Deze stijl doet denken aan Marokkaans aardewerk. Het is ook prima te gebruiken als Spaans servies om alle kleine hapjes tijdens de tapasavond mee te serveren.

4. Marmer keramieken servies met goud

Ben je op zoek naar borden met een luxe uitstraling en een moderne twist? Dan zijn deze saliegroene borden met gouden rand een schot in de roos. Hiermee fleur je iedere eettafel op! Marmer is nog steeds een heel populair materiaal en dus ook een geliefd patroon.

5. Keramiek borden set met swirl

Als je het qua kleurenpalet liever wat eenvoudiger houdt, kun je kiezen voor keramische borden met een zogenaamde swirl. Door al deze kleine rondjes krijgt het servies toch een hele speelse uitstraling. Het is bovendien leuk te combineren met de basic borden die al bij je in de kast staan.

6. Zwart keramisch bord met goud bestek

Tot slot willen we nog een donkere variant delen. Zwart servies heeft een hele stoere uitstraling, maar kan ook chic worden aangekleed. Bijvoorbeeld door het te stylen met goud bestek, luxe servetten en bijzondere drinkglazen.

Lees ook ons artikel: 5x gedekte tafels met goud bestek

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply