6x mooie studentenkamer gespot op Instagram

Ga jij binnenkort op kamers wonen? Dan is het vast fijn om dit artikel even door te lezen. We delen toffe voorbeelden, inspiratie en handige tips voor het inrichten van een studentenkamer. Het is een leuke variatie van stijlen en formaten. Wat vind jij de mooiste studentenkamer?

Bohemian en botanisch

We beginnen met kamer inspiratie in de bohemian stijl. Deze student heeft gekozen voor een nonchalante sfeer met een hoop kamerplanten. Er staan veel meubels en accessoires in de ruimte, maar toch oogt het geheel niet rommelig. Dit komt door het duidelijke thema en kleurenpalet. En een paar grote ramen werken ook altijd goed mee!

Chic en simpel

Je kunt ook een kamer in een studentenhuis inrichten alsof het een volwassen woning is. De inrichting van deze studentenkamer is namelijk heel stijlvol en minimalistisch. Hierdoor voelt het helemaal niet als zo’n klein kamertje. Tip: Door witte muren en een lichte vloer lijkt een ruimte altijd groter.

Praktisch en modern

Een kleine studentenkamer inrichten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je moet slim gebruik maken van de ruimte en praktische oplossingen bedenken. Op dit voorbeeld zie je dat het bed op een verhoging staat. Hier zijn grote lades in verwerkt voor extra opbergruimte. Super handig! Door de witte kleur loopt het geheel over in de muren en lijkt het nog steeds ruimtelijk. Het resultaat ziet er spectaculair uit, maar het hoeft helemaal niet duur te zijn. Zelfs voor een klein budget kun je een leuke kleine kamer inrichten als student.

Eenvoudig en vintage

Heb je een vrij grote kamer tot je beschikking? Dan hoef je het nog steeds niet vol te proppen met meubels. Je kunt het juist heel eenvoudig houden voor een luchtig effect. In deze studentenkamer zijn er blauwe accenten toegevoegd en zie je subtiel de vintage interieurstijl terugkomen.

Trendy en sfeervol

Jonge, hippe meiden worden vast gelukkig van deze kamer. De inrichting kan zo in een boekje! Zowel de meubels als de accessoires zijn erg trendy. Toch is er ook slim gebruik gemaakt van de kleine ruimte. Kijk maar eens naar de hoge kast en de compacte eettafel (die je ook als bureau kunt gebruiken).

Gezellig en authentiek

Veel studentenkamers zitten in een authentiek pand. Hoewel sommige studenten hier niet meteen enthousiast van worden, kan het toch een prachtige plek zijn. De kamer van het bovenstaande voorbeeld is super gezellig en heeft een eigentijdse touch.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply