16

Binnenshuis meer privacy creëren? Zo lukt dat!

Het is fijn om in je woning een gevoel van privacy te hebben. Misschien heb je wel een groot gezin en vind je het belangrijk dat iedereen zijn of haar eigen plekje kan hebben binnenshuis. Of wellicht werk je vanuit huis en wil je een afgesloten hoekje creëren. Het draagt eraan bij dat je je alleen maar meer thuis voelt in je eigen huis! Hoe je binnenshuis meer privacy verzorgt? Dit zijn onze tips.

Bovenlicht dichtmaken

In veel woningen is een bovenlicht te vinden. Dit betreft een raam boven de binnendeur. Het doel van zo’n bovenlicht? Meer daglicht in een kamer brengen waar weinig of geen ramen zijn. Tegelijkertijd vermindert het de privacy binnen je woning – zeker als de bovenlichten bij het toilet, de badkamer of de slaapkamers zitten. Met de komst van elektriciteit zijn bovenlichten ook nog eens vrij overbodig geworden. Veel mensen kiezen er dan ook voor om dit dicht te maken. Je kunt het vervangen voor of verduisteren met helder kunststof van PerlaPlast Kunststofshop. Het ouderwetse structuurglas wordt er dus uitgehaald, waarna je voor een modernere look zorgt met kunststof. Een bovenlicht dichtmaken is een vrij eenvoudige klus, waarna de kamers in huis een meer afgesloten karakter kennen.

Extra muur laten plaatsen

Heb je een grote woonkamer, waarin het erg gehorig is als je er met het hele gezin plaatsneemt? Het kan een prettiger idee zijn om de kamer op te breken in twee kleinere ruimtes. Zo kun je bijvoorbeeld de woonkamer en de eetkamer scheiden. Of denk aan een onderverdeling van de woonkamer en een gameroom, of de woonkamer en een thuiswerkplek. Om maar wat voorbeelden te noemen! Denk erover na om een extra muur te laten plaatsen. Aangezien dit geen dragende muur hoeft te zijn, is dat vrij gemakkelijk te regelen.

Roomdivider om meerdere hoekjes te creëren

Roomdivider om meerdere hoekjes te creëren

Heb je al eens van een roomdivider gehoord? Het is een vrij algemene term voor een element dat een kamer opbreekt. Dit kan bijvoorbeeld een kamerscherm zijn: deze zijn er in veel mooie looks te vinden. Of zet een grote kast tussen het ene en het andere deel van een ruimte, die je vult met spullen – zo creëer je direct meer opbergruimte. Een gordijn ophangen is tevens een optie, door een rails aan het plafond te bevestigen. Een gordijn kan zowel open als dicht worden geschoven: handig als je de kamer soms wilt opbreken, maar niet altijd. Ga op die manier na wat de handigste en gewenste manier is om voor meer privacy in huis te zorgen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply