37

5 tips voor een comfortabele slaapkamer

comfortabele slaapkamer

een donkere slaapkamer via vt wonen

We zijn veel uren in onze slaapkamer te vinden, een comfortabele slaapkamer is belangrijk, want:

  • Tijdens je slaap kunnen je huid- en haarcellen zich vernieuwen en word je eten verwerkt. Slapen is belangrijk om fris en fruitig aan de dag te beginnen.
  • Een goed slaapritme met voldoende slaap is belangrijk voor je levensverwachting, misschien nog wel meer dan gezond eten, sporten en erfelijkheid….
  • Constant moe zijn, kan angstige gevoelens versterken, je geheugen ontregelen en je concentratievermogen beïnvloeden…
  • Slapen reguleert de lichaamstemperatuur en zorgt voor een goede werking van het menselijke zenuwstelsel…

Je ziet steeds meer dat we ons ervan bewust zijn dat slapen belangrijk is en dat slapen in een fijne omgeving goed helpt. Hoe maak je dus een comfortabele slaapkamer….

5 tips voor een comfortabele slaapkamer

1. een prettig bed
Voor een goed ligcomfort is naast de kwaliteit van de matras een goede bedbodem belangrijk, want zonder een goede bodem ligt geen enkele matras goed. De bedbodem en de matras moet je dus op elkaar afstemmen. De meest gangbare bedbodems zijn de boxsprings, de lattenbodems, de spiraalbodems en schotelbodems. Bij de matrasshop kun je de juiste combinaties vinden.

 

2. een fijne sfeer
Iedereen heeft een eigen smaak voor kleur, accessoires en verlichting. Om erachter te komen wat jouw smaak is, kun je een moodboard maken voor je de slaapkamer gaat inrichten. Kleur heeft veel invloed op je gemoed. Kies voor de slaapkamer dus een kleur om tot rust te komen, dan denk ik niet aan een rode of andere knalkleur. Dit jaar is de trend dat de slaapkamer donker moet zijn, dit kun je versterken door een donkere kleur te gebruiken.

 

3. de juiste temperatuur
Slapen in een te warme slaapkamer ontregelt het lichaam en kan nadelige gevolgen hebben op je lichaam. Je slaapt onrustiger, kunt moeilijk inslapen en bent vaker wakker. De beste temperatuur is 18 graden, stook dus niet te veel in de slaapkamer en zorg voor voldoende ventilatie. Investeer in een prettig donzen dekbed, deze zijn koel in de zomer en warm in de winter. Je kunt voor ieder seizoen een comfortabel ducky dons dekbed aanschaffen en zo de temperatuur constant houden en gezond slapen.

 

4. een donkere slaapkamer
Het is bewezen dat je effectiever slaapt als je slaapkamer donker is. In een lichte ruimte blijven je hersenen actief, en kan je biologische klok in de war raken. Weer dus de zon en gebruik verduisterende gordijnen voor de ramen.

 

5. hou het schoon
Een opgeruimd huis betekent voor veel mensen een opgeruimd hoofd. In een opgeruimde kamer zul je dus beter in slaap kunnen vallen… Zorg dat de was weg is, het stofvrij is en het er fris ruikt.

Slaap lekker!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

3 Comments

  1. Letsleds.nl 23 mei 2016
  2. jennifer 19 juni 2016

Leave a Reply