6x interieurs met houten balken aan het plafond

Veel interieurliefhebbers dromen van een woning met een houten balkenplafond. Het brengt ontzettend veel sfeer in de ruimte en is een echte blikvanger. Hoewel het natuurlijk perfect samengaat met een landelijke interieurstijl, past een plafond met balken ook bij allerlei andere stijlen. Ter inspiratie hebben we hieronder 6 interieurs met houten balken voor je op een rij gezet.

1. Strak houten sierbalken plafond

Balken in het plafond hebben oorspronkelijk een dragende functie. Je ziet het met name terug in oude, gerestaureerde woningen en boerderijen. Omdat de houten balken tegenwoordig vooral decoratief zijn, worden er ook wel sierbalken toegevoegd aan het plafond. Deze hebben geen ondersteunende functie, maar voegen wel karakter toe aan de woning. Op de bovenstaande afbeelding zie je hoe prachtig het staat in een landelijke leefkeuken.

2. Keuken met eiken balken plafond

Wanneer het plafond in de keuken een puntige vorm heeft, is prachtig om hier nep balken aan toe te voegen. Dit zorgt voor een authentieke en robuuste uitstraling. Wil je de ruimte wat groter en lichter laten ogen? Verf dan zowel het plafond als de balken wit.

3. Warme landelijke woning met balken

Dit derde voorbeeld laat zien wat voor warme sfeer een plafond met houten balken kan toevoegen. Dit komt in het bijzonder door de warme houtkleur. Wanneer je zelf sierbalken laat plaatsen, is het dus belangrijk om te letten op de tint van de houtsoort. Uiteraard kun je de houten balken ook beitsen of verven om een andere look te creëren.

4. Oude balken plafond in modern jasje

Ga je een oude stal renoveren of een kleine boerderij in een nieuw jasje steken? Laat de balken dan het middelpunt zijn van de woning. Het gaat prachtig samen met een heel modern interieur. Het hout combineert heel gaaf met zwart staal voor een industriële touch. Laat een oud balkenplafond altijd wel inspecteren door een specialist om zeker te zijn van een goede conditie.

5. Stoer zwart balken plafond

De natuurlijke houttint staat mooi in vrijwel ieder interieur. Toch kun je ervoor kiezen om de balken in een totaal andere kleur te schilderen. Wat dacht je van zwart voor een stoere touch? Dit vormt een mooi contrast in de helder witte slaapkamer.

6. Houten sierbalken in slaapkamer

Wees creatief en breng houten sierbalken aan in een X-vorm. Bijvoorbeeld in het nisje van een lichtkoepel of een dakopbouw. Het geeft een hele unieke twist aan de slaapkamer!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply