44

3 creatieve ideeën voor de schutting in je tuin

Het is natuurlijk erg fijn om je achter- of voortuin afgeschermd te hebben met een schutting. Het biedt nou eenmaal een stukje privacy. Maar hoe mooi je schutting ook is, dat eentonige materiaal kan er een beetje saai uit gaan zien. Het is dan ook om die reden dat veel mensen iets tegen de schutting aan hangen. Van mooie foto’s en schilderijen tot oude klompen met planten erin. Voelt jouw schutting nou ook  nog een beetje kaal aan en heb je wat inspiratie nodig? Hier vind je 3 creatieve ideeën voor de schutting in je tuin.

 1. Vertical garden

  De vertical garden is eigenlijk precies wat het zegt: een verticale tuin. Door middel van een stevig (ijzeren) rek, een vilt (waar de wortelen zich op kunnen hechten) en veel aarde kun je de schutting bedekken met tal van planten. Vooral varens en klimop doen het erg goed op een verticale tuin. Daarbij hebben deze planten niet eens zoveel zonlicht nodig. Lijkt zo’n verticale tuin je teveel werk? Dan kun je er ook gewoon een leuke variatie op maken. Hang bijvoorbeeld verschillende hangplanten in een leuke stelling aan de schutting. Ziet het er direct een stuk gezelliger en sfeervoller uit.

  creatieve ideeën voor de schutting in je tuin
  Bron afbeelding

 2. Creatieve beplanting

  Planten hoeven dus niet alleen in de tuin; die mogen ook gewoon tegen de schutting. Door op zoek te gaan naar creatieve manieren om deze planten te plaatsen kun je een hele fijne sfeer creëren. Leg bijvoorbeeld wat aarde in een oude autoband, hang deze aan de schutting en plant er een aantal leuke planten en bloemen in. Drie ‘beplante’ autobanden op een rij geeft een heel leuk zicht! Laten we ook niet vergeten dat zo’n oude autoband je bijna geen geld kost! Kun je geen oude autobanden vinden? Gebruik dan lege blikken, flessen, plantenbakken of iets anders leuks. Je kan het je zo gek niet bedenken of je kan het wel als creatieve plantenbak gebruiken!

  creatieve ideeën voor de schutting in je tuin
  Bron afbeelding

 3. Aardbeienkistjes

  Het leuke van die aardbeienkistjes is dat ze voor allerlei doeleinden te gebruiken zijn. Gebruik ze als bijzettafeltje, monteer een aantal kistjes aan elkaar als koffietafel of hang ze ter decoratie aan je schutting. In dit aardbeienkistje kun je wat planten kwijt, maar ook kaarsjes en andere woondecoratie. De kistjes zijn in een handomdraai gemonteerd en gedecoreerd. Heb je nu geen flauw idee wat je in je aardbeienkistjes kwijt moet? Sla dan eens gewoon wat stookhout in en vul de kistjes hiermee voor een rustieke, warme uitstraling in je tuin.

  creatieve ideeën voor de schutting in je tuin
  Bron afbeelding

Show Comments

One Response

 1. Melissa 13 april 2018

Leave a Reply