6x inspiratie voor een nis in de muur

Heb jij al een nisje ergens in huis? Een nis is simpel gezegd een uitholling of vakje in de muur. De ruimte steekt dus niet uit, maar is juist in het muurvlak verwerkt. Nissen kunnen allerlei vormen en formaten hebben. Ook de functie loopt erg uiteen. Gebruik het puur ter decoratie of creëer een handige opbergplek. Vandaag delen we 6 voorbeelden van mooie nissen zodat je direct wat inspiratie op kunt doen.

1. Nis in muur badkamer

De meest voor de hand liggende optie is om een nis in de douchewand te maken. Dit is vrij eenvoudig zelf te doen (bijvoorbeeld in cellenbeton) en vooral erg praktisch. Met een nis in de douche staat de shampoo altijd binnen handbereik. Zet er eventueel een leuk plantje naast ter decoratie. Controleer wel even of de plant tegen een hoge luchtvochtigheid kan of kies anders voor een mooie kunstplant.

2. Inbouwnis met lijst

Je kunt ook een inbouwnis zelf maken met een lijst eromheen. Dit is een leuk alternatief voor een schilderij aan de muur! Gebruik de opbergruimte bijvoorbeeld voor boeken of allerlei fotolijsten. Het is ook gezellig om er een kleine tafellamp met sfeerlicht in te zetten.

3. Half ronde nis met hout

Ronde vormen zijn de laatste jaren erg populair. Het maakt je interieur net wat speelser. De bovenstaande nissen hebben een ronde bovenkant en een achterwand van hout. Door dit materiaal oogt de ruimte een stuk warmer. Voor een rustig effect zijn er wandplanken met een bijpassende kleur gebruikt. Als de planken er juist uit mogen springen, kies je voor een contrasterende kleur.

4. Nis in muur woonkamer

Deze twee nisjes passen goed bij een interieur in Ibiza stijl. Je kunt zelf een nis maken in een bestaande muur of de klus overlaten aan een professional. Wanneer je een ervaren klusser inhuurt, ben je in ieder geval verzekerd van een strak resultaat. Een nis netjes afwerken is namelijk lastiger dan je denkt!

5. Nis maken met gipsplaat in slaapkamer

Het is ook mogelijk om een smalle nis te creëren over de gehele lengte van de muur. Dit is bijvoorbeeld mooi voor boven je bed, maar ook tof voor de muur in de keuken. Geef de nis een moderne look door er ledverlichting in te verwerken.

6. Ronde nis met zitplaats

Het laatste voorbeeld is een van onze favorieten. Dit ziet er toch super gezellig uit? Je kunt een grote ronde nis in de muur maken en er een paar kussens in leggen. Zo ontstaat er een knus zitje.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply