22

6x inspiratie voor een brocante inrichting

De brocante woonstijl: je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk. De stijl is te vergelijken met een landelijke sfeer en een romantische/vintage touch. Het wordt ook wel Frans brocant genoemd. Kenmerkend zijn de neutrale kleuren, meubelen met ‘geleefde’ look en de vele tierelantijntjes. Vandaag delen we inspiratie voor een brocante inrichting met foto’s van verschillende woningen.

1. Landelijk brocante inrichting

Deze eerste inspiratiefoto laat een kenmerkend kleurenpalet zien van de brocante stijl. Er komen veel zandkleuren, beige- en houttinten naar voren. De inrichting krijgt meer karakter door de afwisseling van materialen. In een ruimte staat vaak minimaal één brocant meubelstuk met een geleefde of verouderde look. Dit kan daadwerkelijk een oud kastje zijn die is gevonden op een Franse vintagemarkt, maar het kan ook een nieuw meubelstuk zijn dat flink is opgeschuurd. Het geheel oogt nonchalant en rustiek.

2. Brocante keuken accessoires

Als je geen fan bent van meubelstukken met een versleten look, kun je alles natuurlijk een nieuw likje verf geven. Naast de neutrale tinten passen kleuren als pastelblauw en oudroze erg mooi bij deze stijl. Kijk maar naar de bovenstaande keuken. Je maakt het plaatje af door lekker veel accessoires toe te voegen. Van snijplanken en brocant servies tot ouderwetse theedoeken.

3. Landelijke brocante accessoires

Deze make-up tafel met spiegel is het perfecte voorbeeld van een geleefde look. Daarnaast zie je dat houten brocante meubels en accessoires vaak een whitewash krijgen. Dit is een verftechniek waarbij de houtnerven (en soms ook de onderliggende houtkleur) zichtbaar blijven. Het geheel krijgt dus een witte waas.

4. Kinderkamer met brocant interieur

De karakteristieke woonstijl kan ook worden toegepast in de babykamer of kinderkamer. Zet bijvoorbeeld een brocant dressoir of bijzettafeltje neer en decoreer het met robuuste fotolijsten. Ook droogbloemen of bloemenprints mogen niet ontbreken voor een gezellige sfeer.

5. Brocante inspiratie voor slaapkamer

In een brocant huis vind je vaak een overvloed aan sierkussens. Zo ook op het bed. Combineer kussentjes in verschillende formaten en diverse neutrale kleuren met elkaar. Leg ze gerust een beetje schuin voor een nonchalant en speels effect.

6. Industrieel brocante inrichting woonkamer

Wist je dat brocante meubelen goed te combineren zijn met een industriële woonstijl? Op de bovenstaande afbeelding zie je een grote loft waarbij de twee stijlen zijn samengevoegd. Dit is heel tof om in je eigen woonkamer na te bootsen. Mix typerende brocante meubelstukken met stoere elementen van staal of beton. Bij voorkeur in een donkere kleur zoals grijs of zwart.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply