19

Trap in de woonkamer: 6 voorbeelden

De trap wordt vaak weggewerkt in een hal of gang. Maar het kan ook erg mooi zijn om het te betrekken bij je interieur. Staat jouw trap midden in de woonkamer? Of overweeg je om de wand naar de hal af te breken? Dan kun je waarschijnlijk wel wat inspiratie gebruiken. Hieronder zie je 6 mooie voorbeelden van trappen die perfect passen bij de sfeer van de woonkamer.

1. Moderne design trap met zwevende treden

Een moderne zwevende trap is een groot statement in je interieur. Door de zwevende treden en het weglaten van de trapleuning oogt het geheel erg luchtig. Hierdoor is het ook een mooie optie voor in een kleine woonkamer. Heb je toch liever een trapleuning? Dan kun je kiezen voor een heel minimalistisch design of een glazen balustrade.

2. Houten trap midden in woonkamer

Hout brengt sfeer, warmte en gezelligheid in de woonkamer. Kies daarom niet enkel voor een houten of houtlook vloer, maar laat dit materiaal ook terugkomen in de trap. Op het bovenstaande inspiratiebeeld zie je hoe mooi de warme houtkleur samengaat met een licht en modern interieur.

3. Open stalen trap woonkamer

De industriële woonstijl is nog altijd erg populair. Een stralen open trap in de woonkamer valt daarom bij veel mensen in de smaak. Het zwarte frame zorgt voor een stoere look. Tegelijkertijd zijn de treden, de trapleuning en het algehele ontwerp erg minimalistisch. Hierdoor trekt het niet té veel aandacht, maar gaat het juist naadloos over in het interieur.

4. Luxueuze glazen trap

Wil je een opvallende traprenovatie uitvoeren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een glazen trap. Dit oogt heel luxueus en chic! Bovendien wordt het daglicht mooier in de ruimte verdeeld als de trap (deels) transparant of open is.

5. Robuuste trap in huiskamer

Deze landelijke trap is de ideale combinatie van robuust en modern. De houten treden zijn erg aanwezig, terwijl de glazen balustrade als trapleuning het geheel een stuk luchtiger maakt.

6. Industriële halfslagtrap

Wil je slim gebruik maken van de ruimte? Kies dan voor een halfslagtrap of een wenteltrap in de woonkamer. Door de draai is het ontwerp een stuk compacter en neemt het minder ruimte in beslag dan een rechte trap. Wil je zelf een industriële trap creëren zonder een complete renovatie? Dan kun je de trap schilderen in een donkere kleur zoals zwart of antraciet. Dit geeft het geheel al een hele stoere look.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply