35

Prachtige houten keukens in verschillende stijlen

Houten keukens: wie is er niet gek op? Ze zijn er in allerlei verschillende stijlen, kleuren en uitvoeringen. Kortom, er is voor iedereen wel een prachtige houten keuken te vinden. Mocht je nog wat inspiratie kunnen gebruiken, dan komt dit artikel goed van pas. We delen zes voorbeelden van mooie keukens met hout. Allemaal met een totaal andere uitstraling. Welke keuken spreekt jou het meeste aan?

Moderne keuken met hout

Een moderne houten keuken zal veel mensen aanspreken. Je kunt kiezen voor een heel eenvoudig design of juist met een bijzondere twist. Het bovenstaande inspiratiebeeld is een goede combinatie van beide. De donkere houten keuken vormt een mooi contrast met het witte aanrechtblad. Het werkblad is helemaal doorgevoerd aan de zijkanten voor een verrassend en chic resultaat. Tof idee, toch?

Compacte keuken met kookeiland van hout

Is er geen ruimte voor een grote keuken? Kijk dan eens naar dit compacte ontwerp. Hoewel het vrij klein is, oogt het door het kookeiland toch erg ruimtelijk. Je kunt zo’n werkblad in het midden ook prima gebruiken als ontbijtbar of om gezellig te kletsen tijdens het koken. Een houten keuken met betonblad zorgt voor een stoere en moderne look. Grijs met hout is altijd een goede match!

Scandinavische witte keuken met hout

Voor liefhebbers van de frisse Scandinavische woonstijl is er deze lichte houten keuken. Er is gekozen voor houten keukenkasten in een lichte tint. Dit past namelijk heel goed bij de witte omgeving en de minimalistische barkrukken. De donkere vloer geeft het geheel toch nog een beetje pit.

Houten landelijke keuken

Een landelijke keuken en hout gaan perfect samen. Hout is namelijk een prachtig natuurlijk materiaal met vaak een warme uitstraling. Wil je liever een hele onderhoudsvriendelijke keuken met een kleiner prijskaartje? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van kunststof materialen met een houtlook. Dat is echt een prima keuze voor een landelijke houten keuken. Bij deze bovenstaande houten keuken met eiland zie je eigenlijk geen verschil!

Robuuste massief houten keuken

Een donkere houten keuken heeft juist een heel robuust uiterlijk. Het is stoer en industrieel, maar nog steeds sfeervol. Dit soort keukens komen het beste tot zijn recht in een omgeving met veel daglicht. Een lichte muur helpt hier natuurlijk ook bij!

Stoere houten keuken op maat

Als je echt op zoek bent naar iets bijzonders, dan kun je altijd kiezen voor unieke keukens op maat. Voor de professionele thuisklussers onder ons: overweeg ook eens om zelf een keuken van steigerhout of sloophout te maken. Dit kan een heel gaaf resultaat opleveren!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply