10

5x Inspiratie voor een kinderkamer met bureau

Een bureau in de kinderkamer is niet alleen handig voor het studeren en maken van huiswerk, maar creëert ook een aangename plek voor een creatieve hobby. Denk aan tekenen, schilderen, knutselen of het bouwen met lego. In dit artikel zie je 5 inspiratiebeelden van kinderkamers met een leuk bureau. Welk voorbeeld sluit het beste aan op de slaapkamer van jouw kind?

1. Wit bureau kinderkamer

Een wit bureau is eigenlijk altijd een stijlvolle toevoeging. Het bovenstaande bureau met hoge poten heeft een luchtig en ruimtelijk design. Hierdoor kun je het prima combineren met een robuuste bureaustoel, zonder dat het geheel te ‘vol’ oogt. Een bureau met een lade of ingebouwd vakje is altijd handig voor wat extra opbergruimte.

Lees ook ons artikel ‘Inspiratie: 7x de kleur geel in de kinderkamer

2. Houten bureau voor tienerkamer

Als er voldoende opbergruimte is voor boeken en hobbyspullen, kun je ook kiezen voor een bureau in een heel compact model. Dit tweede voorbeeld heeft een dun bureaublad en poten die je zelfs helemaal kunt inklappen. Je kunt het bureau dus opbergen als het tijdelijk niet wordt gebruikt. Handig als er bijvoorbeeld een slaapfeestje is en er ruimte gemaakt moet worden voor een extra (lucht)bed of matras in de tienerkamer.

3. Klein bureau op zolder

Op zolder is het handig om het bureau onder de schuine kant te zetten. Bij voorkeur vlakbij het dakraam voor aangename lichtinval. Overdag heb je geen lampje nodig om goed te kunnen lezen of huiswerk te maken. Voor de avond en winterperiode is het wel handig als er nog een bureaulamp staat.

4. Bureau kleine kinderkamer

Is de kinderkamer erg klein, maar mag een bureau toch niet ontbreken? Dan kun je het nachtkastje weglaten en het bureau direct naast het bed neerzetten. Hierdoor wordt het een multifunctioneel meubelstuk. Ook een compact hoekbureau kan een slimme aankoop zijn voor kleine kinderkamers.

5. Tienerkamer met bureau

De bovenstaande kamer is een perfect voorbeeld van een tienerkamer. Het oogt een stuk minder kinderlijk en het kleurgebruik is erg neutraal. Deze inrichting zou zelfs geschikt zijn voor een studentenkamer. Wanneer je een bureau uitzoekt voor een tiener of student, is het belangrijk om een wat groter formaat aan te houden. Er moet voldoende ruimte zijn voor een computer en studeerboeken. Daarnaast is het slim om te investeren in een comfortabele bureaustoel. Zo voorkom je vervelende nek- en rugklachten na een lange avond studeren.

Lees ook ons artikel ‘Een tienerkamer inrichten: tips en inspiratie

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply