36

DIY idee: sneeuwtafereel in een weckpot

sneeuwtafereel

een sneeuwtafereel om zelf te maken… met solar jar

Of we sneeuw gaan krijgen in december, is altijd maar weer de vraag.. Dus kunnen we net zo goed in de sfeer komen door thuis een sneeuwtafereel  maken. Staat altijd leuk ergens in een hoekje. Nu de avonden langer worden en we veel kaarsjes en lichtjes aansteken is het fijn om gezellige hoekjes te maken.

Op de lange donkere avonden nemen we vaak wat meer tijd om zelf dingen zelf te maken. Al met al ben ik ook zelf aan de slag gegaan. Ik hou vooral van klusjes die snel klaar zijn. Daar ik handig met naald en draad ben, dus heb ik gekozen om met vilt te gaan friemelen.

Wat heb ik gebruikt:

– een consol solar jar van cadeau-cadeau
– vilt en splitszijde van de hema
– witte klei van das
– vulling voor een kussen van de hema
– schaar, naald, ijzerdraad, tang
– witte sneeuw of witte korrels

dennenboompjes

het stappenplan van de boompjes

Stappenplan:

1. Leg alles klaar
2. Knip een paar driehoekjes van vilt. Per boompje heb je 2 dezelfde driehoekjes nodig.
3. Zet de driehoekjes met een festonsteek vast. Laat de onderkant nog even open.4. Vul de driehoekjes voorzichtig met vulling en naai de onderkant met een festonsteek dicht.
5. Knip een stukje ijzerdraad af. Steek het een stuk in het boompje en knip op maat. Rol kleine balletjes van de witte klei en duw deze plat zodat ze stevig staan.
6. Steek het ijzerdraadje wat uit de boom komt in de klei en zorg dat het goed in evenwicht staat.

Gooi wat witte balletjes (of iets wat op sneeuw lijk)t in de weckpot. Versier de boompjes nog met een ster of een mooie kraal. Zet voorzichtig de boompjes in de pot en zet er nog iets kleins bij. Ik heb bijvoorbeeld nog een leuk klein vosje erbij gezet.
Om de pot heen zet je nog wat leuke dingetjes zoals een kaarsje of engeltjes. Of je zet deze leuke 2 meter ster bij van cadeau-cadeau. Daarna zet je het lichtje in de pot aan en klaar is je sfeervolle hoekje! Zomaar ineens veel gezelligheid!

Zoek je nog meer winter- of kerstinspiratie? Kijk dan eens voor de kersttrends en andere leuke zelfmaakideetjes in het kerstmagazine.

sneeuwtafereel

i’m dreaming of a white…

sneeuwtafereel

het tafereeltje

Show Comments

2 Comments

  1. Isabel Cristina 7 december 2014

Leave a Reply