19

Hoe richt je een vakantiehuis in?

Een vakantiehuis inrichten klinkt onbelangrijk, maar de woonstijl van een vakantiewoning is essentieel bij de verhuur! Door het huis op de juiste manier in te richten spreek je de juiste doelgroep aan.

De woning moet praktisch ingericht zijn, maar ook stijlvol want zo val je op binnen een verhuursite (zoals AirBnB). In dit artikel vind je een aantal tips over waar je op moet letten bij het inrichten van een vakantiehuis.

Stijl van de inrichting

Voor een mooi ingerichte vakantiewoning pas je de inrichting van de woning aan op de omgeving. In een stad past een industriële of stedelijke inrichting goed, met stalen en robuuste houten details. Bij een vakantiehuis in en bosrijke omgeving past een landelijke inrichting beter, inclusief veel natuurlijke materialen zoals hout, wol en leer. Wanneer je een huis in Spanje aan het strand hebt gekocht, dan past een strandlook beter.

Naast meubels kun je ook de kleuren op de muren aanpassen. In een stad kies je voor vijftig tinten grijs. Bij een bosrijke omgeving zijn groene en bruine tinten passend. En bij een strandwoning zijn beige en blauwe kleuren erg geschikt. Zo haal je buiten naar binnen, wat een rustige en chique uitstraling geeft.

Specifieke wensen van je doelgroep

Specifieke wensen van je doelgroep

Bij de inrichting van de woning moet je ook letten op de wensen van de doelgroep. Wanneer je doelgroep jonge gezinnen is, dan is het belangrijk om ten minste een kinder- of baby box in de vakantiewoning te zetten.

Daarnaast is het ook handig om een kinderstoel te plaatsen, zodat mensen deze zelf niet mee hoeven te sleuren. Voor gezinnen met oudere kinderen kun je denken aan een mooie televisie met een Playstation. Voor de doelgroep zakelijke reizigers kun je een bureau plaatsen en ervoor zorgen dat er goede Wi-Fi aanwezig is.

Styling

Het plaatsen van alleen meubels en het kiezen van kleuren op de muren is een beetje saai. Je vakantiehuis wordt pas echt huiselijk wanneer je accessoires toevoegt! Je wilt tenslotte wel dat mensen die het huis bezoeken zich er helemaal thuis voelen.

Je kunt een vakantiewoning gezellig maken met kussens, vazen, (nep)planten, schilderijen en posters. Match de accessoires met de meubels en de kleuren op de muur voor een geïntegreerd geheel. Maak het niet te druk, maar zorg voor een mooie uitstraling waardoor je meer mensen aanspreekt om de vakantiewoning te huren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply