18

4 tips om je zandbak schoon te houden

Zandbakken voor kinderen zijn erg leuk voor de kleintjes, omdat ze de kans krijgen om te spelen en creatief te zijn met speelgoed en plastic bouwgereedschap. Het zorgt voor fantasierijk en rommelig plezier, zandkastelen, sculpturen en vormen in het zand bouwen met hun leeftijdsgenoten, of hun fantasie de vrije loop laten met speelgoed terwijl de zandbak met houten klep het decor wordt voor hun fictieve avonturen en verhalen vertellen. Natuurlijk is het wel belangrijk om het zand schoon te houden, dit doe je met deze tips! 

Maak de zandbak schoon

Als de speelzandbak vervuild raakt met uitwerpselen of andere lichaamsvloeistoffen, moet het zand worden schoongemaakt. Schep het vuile zand in een plastic zak voordat je het zand met tussenpozen gedurende de dag opharkt om het zand de tijd te geven om in de zon te bakken. Als de vervuiling vrij ernstig is, is het het beste om al het zand volledig te verwijderen en te vervangen. Als de zandbak niet regelmatig wordt gewassen door de regen, kun je deze zelf schoonmaken met een emmer vol kraanwater. Om de zandbak te desinfecteren, verwijder je de verontreinigingen voordat je een mild reinigingsmiddel of een huishoudelijk ontsmettingsmiddel gebruikt, gemengd met water en verdeel je dit gelijkmatig over al het zand. 

Promoot een schone zandbak

Kinderen moeten vanaf de vroegste ontwikkelingsfasen goede hygiënepraktijken leren, en dat omvat zaken als handen wassen. Kinderen moeten worden aangemoedigd om hun handen te wassen na het spelen in de zandbak of tuin en moeten zich na het spelen afstoffen. Dit voorkomt dat ze zand naar binnen trekken, maar houdt ook hun handen schoon. De kleintjes moet ook worden geleerd om geen dingen in hun mond te stoppen. Hoewel er altijd fouten en af ​​en toe een mondvol verdriet zullen zijn, moedig ze aan om te voorkomen dat ze zand en andere vreemde voorwerpen in hun mond steken.

Haal speelgoed uit het zand

Haal speelgoed uit het zand

Het kan geen kwaad om de zandbak netjes en opgeruimd te houden, en door de put te harken kun je hem gelijk houden en het zand oproeren om alles te luchten. Dit helpt je ook om afval of iets anders dat mogelijk in het zand is beland te vinden. Zorg er daarom voor dat je zandbak niet te diep gevuld is; houd het op een diepte die je gemakkelijk kunt harken voor elk gebruik om het te controleren op viezigheden. Volgens de expert Wooninformatie.nl moet je het zand namelijk met enige regelmaat harken! 

Houd de zandbak afgedekt

Door de kinderzandbak afgedekt te houden wanneer deze niet in gebruik is, voorkom je dat er vuil en andere dingen per ongeluk of onzorgvuldig in de zandbak terechtkomen, zoals stenen en bladeren, metaal of glas. Door de zandbak af te dekken, kun je deze ook vrijhouden van dierlijke uitwerpselen. Kies bij het kiezen van een hoes voor iets dat niet van massief plastic is, zoals gaas. Massief plastic vangt lucht en vocht op en maakt het zand vochtig, en houdt ook elementen zoals regen buiten die kunnen helpen om het zand op natuurlijke wijze schoon te maken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply