31

Inspiratie: Sfeervolle lampionnen voor in de tuin

Wil je de tuin (of het balkon) nét wat gezelliger maken? Koop dan een mooi lichtsnoer met lampionnen! Deze kun je op allerlei manieren ophangen. Aan de schutting, in de boom of onder de overkapping – het is allemaal even sfeervol. In dit artikel zie je 5 inspiratiebeelden van lampionnen in verschillende stijlen. Ga jij voor een eenvoudige lichtslinger met witte lampionnen of wil je juist groots uitpakken met opvallende kleuren? De sfeerverlichting is verkrijgbaar met een stekker en op batterij, maar er zijn ook tuin lampionnen op zonne energie. Met deze solar lampionnen voor buiten ben je tegelijkertijd milieubewust bezig!

1. Lichtslinger met witte lampionnetjes

Tuinverlichting met een lampion heeft altijd iets magisch. Het brengt direct heel veel sfeer naar je achtertuin. Met een lichtslinger met eenvoudige witte lampionnen kun je nooit de fout ingaan. Ze passen bij iedere stijl en vallen bijna altijd wel in de smaak. Het is ook leuk om cadeau te geven aan vrienden of familie. Of hang ze zelf op tijdens een klein tuinfeestje!

2. Kleurrijke lampionnen tuinverlichting

Kan de tuin wel wat extra kleur gebruiken? Hang de boom dan vol met fleurige lampionnen in verschillende kleuren. Als je geen grote boom of struik in de tuin hebt staan, kun je ook een touw over het terras spannen. Zorg er wel voor dat deze stevig genoeg is. Het zou jammer zijn als alle lampionnen na een kleine windvlaag al op de grond liggen.

3. Kleurrijke lampionnen in Chinese stijl

Natuurlijk mogen lampionnen in de Chinese stijl niet ontbreken in dit rijtje. Wist je dat een rode lampion in China symbool staat voor geluk en rijkdom? Een lampion in de tuin ziet er dus niet alleen leuk uit, maar heeft ook een mooie betekenis!

4. Vierkante tuinverlichting lampionnen

Wil je de moderne en abstracte stijl combineren met sfeervolle lampionnen? Dat kan! Ga hiervoor op zoek naar lampionnetjes met een vierkante of andere rechthoekige vorm. Het liefst met een bijzonder patroon erop. Hierboven zie je een prachtig voorbeeld.

5. Gebloemde lampion verlichting voor buiten

Deze grote lampionnen met bloemen zijn echte blikvangers voor in de tuin. Het zou zelfs prachtige aankleding zijn voor een bruiloft in de buitenlucht. Maak er een lange slinger van (zoals je hierboven ziet) of verdeel ze op een speelse manier in de gehele tuin. Heb je een grote terrasoverkapping? Dan kun je de lampionnen eventueel aan de zijkanten of aan het plafond bevestigen voor een sprookjesachtig effect.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply