Zoutlamp: gezondheidsvoordelen en decoratieve waarde

Deze interieurtrend is je vast niet ontgaan. De zoutlamp is al een paar jaar super trendy! De meeste mensen gebruiken de Himalaya zoutlamp puur als woonaccessoire. Maar wist je dat er ook diverse gezondheidsvoordelen zijn? In dit artikel lees je meer over de decoratieve waarde én de voordelen van een zoutlamp.

Wat doet een zoutlamp?

Een zoutsteen lamp is simpel gezegd een grote brok zout met een gat in midden. Hierin wordt een lamp of een (nep) kaars geplaatst. Door de roze kleur geeft de zoutlamp in eerste instantie vooral mooi sfeerlicht. Het is een hele warme toevoeging aan je interieur.

Himalaya zoutlamp voordelen

Naast de sfeervolle look zou een zoutlamp gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Hoewel de meningen over de werking verschillen en er geen hard bewijs is, zetten we de populairste voordelen van een Himalayazout lamp even op een rij:

  • De zoutdeeltjes van het Himalayazout zorgen voor een betere luchtkwaliteit in huis.
  • Het inademen van de zoutdeeltjes helpt slijm afbreken, waardoor je vrij kunt ademen.
  • Een zoutlamp zou negatieve ionen afgeven, wat een goede tegenhanger is voor de positieve ionen die elektronische apparaten afgeven. Dit zorgt voor een lager stressniveau.
  • Het warme licht van de zoutlamp helpt je optimaal ontspannen.
  • Zoutlampen dragen door de bovenstaande voordelen bij aan een betere nachtrust.

Zoutlampje als nachtlampje

Nu je de voordelen hebt doorgelezen, zal het je niet verbazen dat de zoutlamp vooral in de slaapkamer wordt neergezet. Een zoutsteen nachtlampje ziet er super mooi uit én heeft mogelijk een positief effect op jouw nachtrust. Dat klinkt goed, toch? Als je de lamp naast je bed wil zetten, is het fijn om een zoutlamp met dimmer te kopen. Zo kun je de intensiteit van het licht gemakkelijk aanpassen. Op de felste stand is het een prima leeslampje en bij het zachte licht kun je rustig wakker worden.

Zout lamp gevaarlijk voor huisdieren?

Heb je een huisdier? Denk dan goed na voordat je een zoutsteenlamp aanschaft. Het zout kan namelijk schadelijk zijn voor dieren. Honden en katten hebben vaak de neiging om aan de zoutlamp te likken. Als ze dit te vaak doen, kan er een teveel aan zout in hun maag, darmen of zelfs in hun bloed terechtkomen. Dit wordt ook wel een zoutvergiftiging genoemd. Gelukkig kan een milde vorm van deze vergiftiging snel worden verholpen. Raadpleeg bij twijfel altijd een dierenarts. Zet de zoutlamp daarnaast op een plek waar jouw hond of kat niet zomaar bij kan.

Heb jij de populaire zoutlamp al in huis?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply