43

3 voordelen van de booglamp

 

de boolamp

onze nieuwe booglamp gekocht bij straluma

De booglamp zie je steeds meer in het interieur. Bij een booglamp is de lampenkap een flink stuk verwijdert van de voet van de lamp. Uit de voet steekt een grote boog met daarin de elektriciteitsdraad die verbonden is met de lampenkap. Het is een handige lamp waar je veel kanten mee op kunt.

voordeel 1: de decoratieve waarde

De booglamp is vrij fors en daardoor duidelijk aanwezig in een ruimte. Hierdoor doet een lamp mee aan de sfeer in het interieur en kan hij gebruikt worden als eye catcher. Je kunt in 1 klap er een saai hoekje opfrissen met een fraaie booglamp. Het assortiment van booglampen is groot, in iedere woonstijl zijn passende lampen te vinden.

voordeel 2: eenvoudig verplaatsbaar

Veel lampen hang je aan het plafond, maar de booglamp kun je overal neerzetten. De lampenkap reikt vaak zo ver dat je verschillende plekken kunt verlichten. De booglamp is eenvoudig verplaatsbaar, terwijl je voor het verplaatsen van een hanglamp veel meer moeite moet doen.

voordeel 3: verschillende plekken

Een booglamp is een flexibele lamp en past op verschillende plekken in je interieur, zo kan hij bijvoorbeeld heel goed de eettafel uitlichten. Als je regelmatig je eettafel verplaatst is een booglamp ideaal. Maar de booglamp past ook prima bij de zithoek in het woongedeelte. Je kunt ervoor kiezen om de lamp boven de salontafel of een ander bijzettafeltje te laten schijnen. Ook kun je je knusse leeshoek in de hoekbank er goed mee verlichten.

In mijn interieuradviezen geef ik regelmatig de tip om een booglamp aan te schaffen. Bij sfeer is het lijnensple in een interieur ook belangrijk. Een booglamp doorbreekt de horizontale en verticale lijnen, hierdoor brengt het sfeer, het bakent af en zorgt ervoor dat er verbinding is.
Al heel lang stond er op mijn verlanglijstje een mooie booglamp en ik laatst heb ik een mooi exemplaar van laagjes karton gevonden bij straluma. Daar hebben ze sowieso een mooie collectie met allerlei soorten verlichting, ik zou er eens rondkijken!

Kortom: met een booglamp haal je een handig stukje verlichting in je interieur waarmee je letterlijk alle kanten op kunt en de boel goed mee kunt uitlichten!

de booglamp

onze nieuwe booglamp gekocht bij booglampen

de booglamp

de kap van de booglamp, opgebouwd uit laagjes karton

de booglamp

onze zithoek met nieuwe booglamp

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply