14

Zo zorg je voor een uniek interieur

Ben jij een trendvolger of verzin je zelf liever dingen? Niks mis met een beetje met de tijd en mode meegaan, maar je wil ook weer niet precies hetzelfde als een ander. Hoe creëer je een interieur dat zowel uniek als praktisch is, zoals je bijvoorbeeld hier ziet?

Al blij met een huis

Met name jonge potentiële woningeigenaren zijn allang blij als ze überhaupt een huis hebben gevonden. Je kunt je wel scheel betalen aan een hypotheek omdat je makelaar je adviseert om boven de vraagprijs te bieden op dat ene karakteristieke jaren ’30-huis, maar je wilt na de sleuteloverdracht ook wat te besteden hebben. Denk aan de maandelijkse lasten die straks bovenop de hypotheek komen, zoals verzekeringen: de verzekering auto en eentje voor het huis zelf, de opstal. Dan komen nog de aansluitingen, abonnementen, wekelijkse boodschappen en datgene waar we het met je over willen hebben: het aanschaffen van leuke en vooral originele spulletjes.

Muurdecoratie: verzin een leuke tekst

Bordjes met teksten, je ziet ze tegenwoordig in menig interieur. ‘Love’ staat erop, of ‘Home’. Sommigen hebben een compleet reglement aan de muur hangen:

In dit huis
Hebben we plezier
Maken we fouten
Zeggen we sorry
Beginnen we opnieuw
Worden we boos
Geven we knuffels
Horen we bij elkaar
Hebben we lief

Niks mis mee, zeker als het met mate is. Maar of het heel erg onderscheidend is? Dat kan bijvoorbeeld door zelf een tekst te verzinnen. Wellicht iets grappigs. Wat nuchtere humor valt in ieder geval meteen op en onderscheidend is het ook. Of denk aan posters van je favoriete artiest of film, of je eigen (familie)foto’s. Afbeelding selecteren, naar de copyshop, inlijsten, klaar.

Die twee bijzettafeltjes als salontafel

Welk woonprogramma je ook aanzet, ze staan werkelijk overal: twee bijzettafeltjes, verschillend in hoogte, half over elkaar heen. Eigenlijk best leuk en weer eens iets anders dan een standaard salontafel. Maar als iedereen voor hetzelfde alternatief kiest, dan is het niet echt uniek meer. Wellicht dus toch maar een salontafel, maar dan iets unieks. Knap bijvoorbeeld een tweedehands tafel op. Iets dat je zelf maakt is namelijk altijd uniek.

Bed vol kussens?

Bed vol kussens

Een tweepersoonsbed heeft twee, hooguit vier kussens nodig. Tenminste, dat zal voor de meeste mensen gelden. Maar wanneer in woonprogramma’s een nieuwe master bedroom wordt opgeleverd, liggen er op het verder netjes opgemaakte bed steevast ontelbaar kussens. Grote kussens, kleine kussens, vanaf het hoofdeinde tot minimaal halverwege. Zo doe je een uur over het opmaken van je bed. Leuk voor het oog, maar totaal onnodig. Kies voor een paar mooie kussens waar je comfortabel op slaapt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply