Zo style je een palmboom in je interieur

Er zijn ontzettend veel soorten palmbomen. Sommige zijn vooral geschikt voor buiten in de tuin, andere soorten zijn ook te gebruiken als kamerplant. Drie populaire palmen voor in huis zijn de Goudpalm, Kentia palm en de Phoenix palm. Iedere palmsoort heeft unieke kenmerken en eigenschappen. Verdiep je hier van tevoren in om een geschikte palm te vinden die bij jouw interieur past. Aan de hand van de voorbeeldfoto’s in dit artikel kun je alvast wat inspiratie opdoen!

1. Palmbomen in grote potten

Palmbomen zijn al prachtig van zichzelf, maar komen nog beter tot hun recht in een mooie pot. Schaf bijvoorbeeld een ronde bloempot aan om het een speelse touch te geven. Houd je van een strakke en moderne look? Ga dan voor een vierkante pot in een donkere kleur als zwart of antraciet.

2. Scandinavisch huis met palmboom als statement

Een kamerpalm kan echt een statement zijn. Zeker als je kiest voor een palmsoort met weelderige bladeren en in een extra groot formaat. Als je een grote palm plant in huis neerzet, is het belangrijk dat het voldoende ruimte krijgt om te groeien. Koop dus een pot of plantenmand die ruim genoeg is.

3. Kleine palm voor in huis

Heb je geen ruimte voor een grote palmboom? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een mini palm. Een klein palmboompje is hele leuke decoratie voor op de kast of bijzettafel. Ideaal voor een klein appartement of een studentenkamer!

4. Palmbladeren in een vaas

Een andere optie is om een aantal losse palmbladeren in een vaas te zetten. Wil je zo lang mogelijk genieten van de tropische bladeren? Dan kun je het beste nep palmbladeren aanschaffen. Kies dan wel voor kunst palmbladeren van hoge kwaliteit die je nauwelijks van de echte kunt onderscheiden.

5. Palmboom in de badkamer

Veel palmbomen zijn geschikt voor in de badkamer. Ze houden wel van een warme en vochtige ruimte. Zorg er wel voor dat er voldoende daglicht naar binnen komt.

6. Palmbladeren ter decoratie

Ook in de badkamer kun je enkel een paar (echte of neppe) palmbladeren gebruiken ter decoratie. Super stijlvol en tropisch tegelijk!

Tip: Je kunt het beste een palm in huis verzorgen door het regelmatig kleine beetjes water te geven. Twijfel je of de palm al water nodig heeft? Steek je vinger dan in de grond en voel of het vochtig is. Voelt het nog erg vochtig aan? Wacht dan nog een dagje met water geven. Door te veel water kan er wortelrot ontstaan en zal de palm het niet overleven.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply