26

Zo richt je je smarthome in met je telefoon

Een smarthome klinkt wat futuristisch, maar het komt dichterbij dan je denkt. Misschien vind jij die automatische verlichting in de tuin die je van kleur kunt veranderen niet echt smart, maar uiteindelijk is dat wel wat het is. Waarschijnlijk is er bijna geen enkele woning meer te vinden wat niet één of een paar smart items in huis heeft staan. Je kunt dit allemaal heel makkelijk bedienen door middel van je telefoon. We vertellen je graag hoe je dit het makkelijkste kunt doen.

Gebruik een smartphone met flexibel abonnement

Een smarthome bouw je niet zonder smartphone! Je hebt een telefoon nodig die je als het ware als afstandsbediening kunt gebruiken. Het fijne hieraan is dat je slechts één afstandsbediening nodig hebt voor je hele huis. Loopt je abonnement af, maar is je eigen smartphone nog prima te gebruiken? Je hoeft echt geen nieuwe telefoon aan te schaffen, maar bijvoorbeeld enkel een sim only abonnement, welke je vervolgens volledig kunt personaliseren naar behoefte. Zo hoef je niet te betalen voor diensten die je niet gebruikt en waarschijnlijk kun je gewoon je eigen telefoon behouden. Lekker simpel toch?

Kies een of enkele merken

Als je je smarthome wilt gaan vormgeven, is het het handigst om een of een paar merken uit te kiezen. Het is natuurlijk heel vervelend als je verlichting van Philips koopt, een stofzuiger van Huawei en een televisie van Samsung, waardoor je allemaal verschillende apps moet installeren op je telefoon. Daarnaast moet je steeds zoeken naar de juiste app en instelling, wat alleen maar extra tijd kost. Kies dus een merk waar je goede ervaringen mee hebt en ga daarmee je smarthome uitbreiden.

Kies voor esthetisch design

De nieuwste smarthome producten dragen niet alleen bij aan jouw woongemak, maar ook aan je interieur. Veel smartproducten zijn namelijk zo ontworpen dat ze een esthetisch design hebben gekregen, die ervoor zorgt dat jouw interieur een zeer stijlvolle toevoeging krijgt. Ben je niet zo van de futuristische stijl, dan kun je ze natuurlijk ook heel gemakkelijk wegwerken in je interieur en de aandacht op andere items leggen.

Installeer de apps en personaliseer

Installeer de apps en personaliseer

Zoals eerder beschreven is het handig om de apps van de producten te installeren. Deze zorgen namelijk voor een makkelijk en snel gebruik. Daarnaast kun je de elektronica vaak via de apps personaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete sfeerverlichting instellen en de tijd dat de lampen aangaan, maar ook verschillende profielen aanmaken op bijvoorbeeld je televisie. Zo maak je het gebruik extra persoonlijk en kun je zonder problemen en met veel plezier gebruik maken van je nieuwe smart items.

Geniet van extra woongemak!

Een smarthome is zo bedacht dat het jouw leven makkelijker moet maken, en daar mag je best van profiteren en genieten! Je hoeft nooit meer op zoek naar een afstandsbediening van de televisie of zonwering en je hoeft nooit meer op te staan om de lichten aan te zetten. Geniet dan ook van alle gemakken die het met zich meebrengt. Het kost een kleine investering, zowel financieel als mentaal, maar als je je smarthome eenmaal onder de knie hebt wil je waarschijnlijk nooit meer iets anders!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply