21

3 tips voor het inrichten van jouw studentenkamer

We weten allemaal dat het vinden van een studentenkamer een lastige opgave is. Als je op zoek gaat naar een studentenkamer, dan wil je graag een goedkope. Aangezien de vraag hoger is dan het aanbod, lopen de prijzen hoog op. Bij een kleine studentenkamer zul je de laagste prijzen vinden. Een klein oppervlak waar je moet studeren, slapen en natuurlijk ook gaat genieten van het studentenleven. Het is belangrijk om efficiënt om te gaan met de ruimte die je hebt. Lees snel verder en ontdek de drie tips voor een efficiënte inrichting van jouw studentenkamer.

1. Gebruik de muren

Op een studentenkamer is het een must om alle ruimte optimaal te benutten. Denk jij geen plek over te hebben voor jouw kast? Denk er dan nog een keer goed over na. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de wandkasten op te hangen. Je verliest hierdoor weinig ruimte. Als je het ophangt, dan is er onder de kast ook nog ruimte voor het opbergen van verschillende materialen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een tafeltje onder de kast te plaatsen. Dit is afhankelijk van de ruimte die jij beschikbaar hebt.

2. Multifunctioneel

Multifunctioneel

In een studentenkamer is het makkelijk om gebruik te maken van multifunctionele spullen. Een slaapbank is een mooi voorbeeld van een multifunctioneel meubel. Overdag kan je zittend op de bank bijkomen van een lange dag school. In de avond breekt de tijd aan om naar bed te gaan. Tover de slaapbank 140 breed om tot een bed en je kunt de nachtrust heerlijk tegemoet gaan. Ideaal toch?

3. Doe inspiratie op

Als je vroeger thuis wonend was en binnenkort op kamers gaat, dan snappen wij dat het lastig is om een studentenkamer in te richten. Thuis heb je waarschijnlijk een slaapkamer waar je heerlijk kunt slapen en wellicht studeren. Overdag leef je in de overige ruimtes van het huis. Als je op kamers gaat wonen, dan worden alle ruimtes van jouw woning samengevoegd tot één kleine ruimte. Om een studentenkamer helemaal in te richten naar jouw voorkeur, is het belangrijk om inspiratie op te doen. Online zijn voldoende ingerichte studentenkamers te vinden. Daarnaast zijn er genoeg andere studenten om je heen met een kamer. Wellicht kan je een keer een kijkje nemen in de overige studentenwoningen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply