35

5 redenen waarom je over zou moeten stappen naar LED lampen

LED lampen zijn de verbeterde variant van spaarlampen. Waar je ze vroeger vooral tegenkwam in kleine huishoudelijke verlichting (denk bijvoorbeeld aan de stand-by knop van je televisie, of de rode letters op je alarm klok), wordt de Led Lamp nu veel ingezet als interieur verlichter. Mocht jij nu je hele huis nog vol hebben hangen met spaarlampen of kille TL buizen dan hebben wij hier 5 redenen voor je verzameld waarom je toch echt over zou moeten stappen naar LED lampen!

1. LED lampen zijn energiezuinig

Een LED lamp is 30% tot 50% zuiniger dan een spaarlamp! LED verlichting geeft een direct licht. Waar een gloeilamp een verspreid licht geeft, werkt de LED lamp wat meer geconcentreerd. Dit betekend dan weer dat er minder energie verspilt wordt. LED lampen verbruiken 90% minder energie en gaan 50 keer langer mee; dat maakt ze ook nog eens beter voor het milieu.

2. LED lampen leven lang

De aankoopprijs van een LED lamp is misschien wat hoger dan de standaard spaarlamp, maar LED verlichting gaat dan ook wel veel langer mee! Waar de spaarlamp, halogeenlamp of TL lamp een paar jaar blijft branden, heeft een LED lamp een levensverwachting van wel 30 jaar! Die eenmalige aankoop betaald zich dus behoorlijk snel af.

3. Meteen licht

Je kent het misschien wel. Je gaat naar de wc en tegen de tijd dat je doorspoelt begint het licht pas op vol vermogen te branden. Heb je daar lekker in het donker op de wc gezeten. Spaarlampen hebben vaak gewoon wat tijd nodig om op vermogen te komen. LED verlichting daarentegen brandt meteen voor de volle 100%!

4. Alle kleuren en maten

Waar je met andere lampen maar een paar mogelijkheden hebt kun je LED verlichting in alle soorten en maten verkrijgen. Je kunt ze kopen met het ‘standaard’ warme witte of gele licht, maar ook in allerlei leuke kleurtjes. Op die manier kun je iedere ruimte een eigen sfeer geven. Helemaal naar eigen hand! Voor de beste prijzen kun je je LED verlichting trouwens het beste online kopen. Zo heb je de meeste keuze, direct alle benodigde informatie en daarbij ook nog eens scherpe prijzen. Zo kun je bijvoorbeeld in de webshop van Budgetlight alle soorten en maten LED lampen vinden. Je kunt zelfs selecteren op de benodigde lampvoet, kleurcode, kleurtemperatuur en ga zo maar door!

5. Ideaal voor de smarthome

Een LED lamp is de ideale basis voor de slimme verlichting in je woning. Je kunt ze namelijk gemakkelijk op elkaar aansluiten om op die manier een centraal lichtsysteem in je huis aan te leggen. De meeste LED lampen zijn dimbaar en te verkrijgen in allerlei kleuren!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply