12

Zo maak je jouw inloopdouche compleet

Velen dromen over een ruime inloopdouche in hun badkamer. Je ziet het al helemaal voor je – een mooie grote douchewand en een stijlvolle regendouche. Maar, er is meer nodig voor ontspannen douchemoment. Wij sommen de onderdelen van een inloopdouche voor je op!

1 | De douchekraan

Zonder douchekraan, geen complete douche – dat is logisch. Toch zijn er heel wat verschillende soorten douchekranen. Ga je voor een inbouw- of een opbouwkraan? Een regendouche, een handdouche of een combinatie van die twee?

Naast het soort kraan kun je ook kiezen tussen verschillende kleuren kranen. Van klassiek chroom tot stijlvol zwart en van chique goud tot stoer gun metal.

2 | Douchewandpanelen

Douchewandpanelen

Je kunt van alles kiezen voor de muren van jouw douche. De één houdt meer van tegels terwijl de ander gaat voor een gestucte wand. Wist je dat je ook kan gaan voor douchewandpanelen? Deze panelen zijn een goedkoper alternatief van tegels en hebben een hoop voordelen. Zo kunnen ze worden bevestigd op een bestaande tegelwand (geen sloopwerk dus!) en zijn ze heel hygiënisch dankzij het niet poreuze oppervlak. Dat betekent nooit meer vieze voegen..

3 | Douchebak

Douchebak

Droom je van een inloopdouche, maar is het niet mogelijk door het bestaande leidingwerk? Een ultradunne douchebak kan dan voor jou de oplossing zijn. Door te kiezen van een dunne douchebak, creëer je het gevoel van een inloopdouche met de gemakken van een ‘doorsnee’ douche. Het voordeel van een douchebak is dat je ook geen losse douchegoot meer hoeft aan te schaffen.

Wist je dat er douchebakken bestaan in precies dezelfde look als douchewandpanelen? Zou kun je een mooi douchegeheel creëren!

4 | Douchewand

Douchewand

De douchewand is zeer bepalend voor de uitstraling van jouw inloopdouche. Ga je voor klassiek, transparant glas of voor gerookt glas voor een luxe touch? Wat je ook kiest, je inloopdouche wordt zonder twijfel een eyecatcher. Kies je voor een douchebak? Houd hier dan rekening met de afmetingen van jouw douchewand.

5 | Doucheprofielen

Wanneer je hebt gekozen voor een glaswand, vergeet dan niet doucheprofielen uit te zoeken. Waar dit vroeger alleen verkrijgbaar was in het glanzende chroom, zie je ook hier heel wat ontwikkelingen ontstaan. Tegenwoordig bestaan doucheprofielen in dezelfde kleuren als populaire kraankleuren (je snapt het, voor een compleet geheel). Denk bijvoorbeeld aan zwart, goud, rosé goud en gun metal. Bij enkele badkamerketens kun je zelfs doucheprofielen vinden met houtlook. Zo kun je jouw doucheprofielen perfect laten matchen met je houten badkamermeubel.

Na het douchen afdrogen met een heerlijk verwarmde handdoek? Bekijk eens de mogelijkheden van badkamerverwarming.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply