13

Badkamerverwarming, wat zijn de mogelijkheden?

Niets zo heerlijk als goed verwarmde badkamer! Gelukkig bestaan er diverse fraaie, moderne opties om je badkamer adequaat te verwarmen. In dit artikel kijken we naar de diverse mogelijkheden die je comfort en gemak bieden. Lees je mee?

Badkamerverwarming, wat vind ik belangrijk?

Doordat er diverse keuzes bestaan voor badkamerverwarming kun je echt kiezen voor het type verwarming wat het beste bij je past. Want wat zijn jouw persoonlijke criteria? En moet er wel een radiator in, of bestaan er ook andere mogelijkheden? We nemen het hier met je door.

Capaciteit van verwarming

Bij de aankoop van badkamerverwarming neem je altijd het aantal kubieke meters van de badkamer mee in de berekening, maar let je ook op de mate van isolatie. Is de badkamer wel of niet goed geïsoleerd? Heb jij een relatief koude badkamer die op een hoek gelegen is, dan mag de capaciteit van de verwarming iets hoger liggen dan eigenlijk nodig zou zijn voor het aantal m3 van de badkamer.

CV verwarming | Designradiator

De meest voorkomende verwarming in de badkamer is CV verwarming middels de designradiator. Een designradiator biedt natuurlijk als groot voordeel dat je er handdoeken op kunt drogen; ideaal. Iets minder ideaal is dat je de radiator minstens een half uur van tevoren moet aanzetten om de badkamer goed te verwarmen. Gelukkig bestaan er meer voordelige opties.

Infrarood verwarming

Wat betreft infrarood verwarming badkamer; deze is sterk in opkomst – iets wat niet geheel verwonderlijk is gezien de vele voordelen. Er is namelijk geen opwarmtijd nodig voor de infrarood panelen. Bij het betreden van de badkamer schakel je de infrarood panelen in, die direct hun warmtestralen loslaten op hetgeen wat door hun beschenen wordt. De warmte is zeer aangenaam en voelt als zonnestralen. Bevestig op enkele centrale plekken infrarood panelen en zo zul je direct warmte ervaren. Een bijkomstig voordeel is dat infrarood verwarming voordeliger verwarmd dan de centrale verwarming. Je bent efficiënter bezig en reduceert hiermee het stroomverbruik.

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Ook binnen de badkamer is vloerverwarming mogelijk. Niet alleen vormt het een genot aan je voeten; de badkamervloer zal sneller drogen en er is minder kans op schimmel. Vloerverwarming verspreidt de warmte ook nog eens heel egaal. Nadeel is dat je de vloerverwarming ook minimaal een half uur van te voren zal moeten aanzetten om de ruimte lekker verwarmd te krijgen.

Elektrische verwarming

Heb je weinig budget en een niet te ruime badkamer? Je kunt een elektrische kachel overwegen voor de badkamer. Deze vrijstaande kachel heeft gewoon een stekker die in het stopcontact kan en speciaal geschikt is voor de badkamer. Een convector verwarming verwarmt de koude lucht die hij inzuigt en verspreid warme lucht. Nadeel is wel dat het energieverbruik meestal behoorlijk hoog ligt (1 tot 2 kWh). Idealiter zet je hem zo’n 10 minuten voor je badkamer bezoek aan.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply