41

Zo tover jij jouw badkamer om tot een waar spa

Hoe groot of klein je badkamer ook is, door je badkamer om te toveren tot een waar spa, kun je er altijd heerlijk ontspannen. Maak het met de juiste inrichting en accessoires helemaal je eigen plekje voor wat wellness en welverdiende ontspanning.

Wit, wit, wit!

Wit is een belangrijke basiskleur in iedere badkamer. Zeker kleine ruimtes worden een stuk aantrekkelijker met witte vloeren en muren. De kleur wit werkt rustgevend en geeft de ruimte direct het gevoel van een spa. Gebruik de kleur wit ook in andere zaken zoals bijvoorbeeld handdoeken, washandjes en badjassen.

Natuurlijke materialen

Al dit wit breek je wat door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Hout is een van de meest voorkomende materialen in een spa, en vanaf nu dus ook in je badkamer! Ook planten zijn van harte welkom in een spa-like badkamer. Hoe meer natuur in de ruimte, hoe beter.

Inrichting

Probeer zoveel mogelijk ruimte te bewaren. Ditjes en datjes berg je op in fijne rieten manden of andere opslagmogelijkheden zoals kastjes en planken. Zorg ervoor dat de badkamer helemaal rommelvrij is; dit maakt het gemakkelijker om te ontspannen.

Bad

In het geval je er de ruimte voor hebt, kan het prachtig staan om een vrijstaand bad in je badkamer te plaatsen. Niet alleen ziet dit er ongelooflijk mooi uit, maar het is natuurlijk ook nog eens een heerlijke manier om te kunnen ontspannen.

Meubels

Ook de overige meubels hebben een grote invloed op de uitstraling van je badkamer. Gebruik neutrale meubelstukken met een luxe uitstraling om een ontspannen sfeer te creëren.

Tip: Koop niet zomaar het eerste het beste meubelstuk dat je tegenkomt. Als je niet zeker bent van de prijs en kwaliteit, kan het erg prettig zijn om verschillende producten met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt zonder spijt of twijfel achteraf.

Licht

Het juiste licht is van groot belang. Maak gebruik van specifieke verlichting met specifieke doeleinden. Een centrale plafondlamp schijnt bijvoorbeeld minder fel dan de lampen die je gebruikt rondom de spiegel, om je make-up op te doen. Om het helemaal fijn aan te kleden kun je ook gebruik maken van led-verlichting.

Geuren

Een spa-like badkamer ruikt lekker. Geuren zijn namelijk van grote invloed op je stemming en aangename geuren maken het gemakkelijker om te ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan wierrook, geurkaarsen of oliën en lekker ruikend badzout.

 

Wat heb jij gedaan om jouw badkamer een ontspannen spa-gevoel te geven?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply