19

Zo krijg je extra licht in huis

Is jouw woning wat donker van zichzelf en ben je toe aan meer licht in huis? Dat snappen wij maar al te goed, want er zijn maar weinig mensen die houden van een donkere omgeving. Je wordt toch al snel een stuk vrolijker en energieker als je lekker veel licht en zonnestralen in je huis ontvangt, in welke ruimte dat dan ook mag zijn. Er zijn enkele manieren om dit te realiseren, dus we leggen graag een paar opties aan je voor. Zo kun jij alvast een plan maken en een budget uitrekenen. Succes!

Een lichtkoepel plaatsen

Als je een plat dak hebt, kun je overwegen om een lichtkoepel te laten plaatsen. Zo doorbreek je als het ware de schaduwen binnen en zorg je voor een compleet nieuwe lichtinval. Dit kan zowel in de woonkamer als de keuken, maar bijvoorbeeld ook in je werkkamer op de bovenste verdieping. Zo zorg je direct voor meer licht in huis, waardoor de ruimte ook een stuk groter en luchtiger oogt. Je kunt vlakke lichtkoepels online scoren met een snelle levertijd, zodat jij deze zomer nog kunt genieten van meer licht in huis.

Een lichtkoepel plaatsen

Een lichtstraat in je uitbouw

Wanneer men gaat uitbouwen realiseren ze zich meestal niet dat dit een hoop extra schaduw met zich meebrengt. Hierdoor kan het midden van de woonkamer bijvoorbeeld opeens een stuk donkerder ogen. Een voordeel van de uitbouw is dat deze waarschijnlijk een plat dak heeft, waar je gemakkelijk een lichtstraat in kunt plaatsen. Dit is in feite een grote, uitgerekte lichtkoepel met meerdere segmenten. Hierdoor kun je in een klap ontzettend veel extra licht van bovenaf toevoegen, waardoor de uitbouw juist extra licht in huis kan brengen.

Een glazen uitbouw

Nu we toch de uitbouw benoemd hebben, kun je natuurlijk ook direct de uitbouw een stuk lichter aanpakken. Je kunt uitbouwen door middel van stenen muren en een stenen dak, maar je kunt dit natuurlijk ook volledig van glas laten doen. Zo bouw je uit met een serre, waardoor er niet alleen geen licht verloren gaat, je wint er zelfs ontzettend veel licht mee! Een serre is een ontzettend romantische toevoeging aan je woning en kan ook voor een grote waarde verhoging zorgen. Dit kun je als uitbouw gebruiken op de begane grond, maar bijvoorbeeld ook op de eerste of tweede verdieping over een plat dak heen. Zo zorg je direct ook voor meer woonruimte, terwijl je huis een stuk lichter wordt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply