22

3 tips bij het inrichten van je voortuin

Je voortuin inrichten? Lees deze tips

Wil je je voortuin opnieuw inrichten? Vaak zie je dat mensen meer tijd aan de achtertuin besteden, terwijl je voortuin net zoveel aandacht verdient. Al helemaal als je een laadpaal via een laadpaal bedrijf gaat installeren, is het fijn als je voortuin er mooi uitziet en een goed geheel vormt met je laadpaal. Je voortuin is het visitekaartje van jouw woning en verdient de mooiste inrichting. Hoe je dit precies doet? Lees direct onze 3 tips.

1. Vergeet de ruimte voor je laadpaal niet

Heb je een laadpaal thuis dan moet je niet de ruimte rondom je laadpaal vergeten in te richten. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je laadpaal minder opvalt door hier een omheining omheen te plaatsen of een heg voor de ingang van je woning te plaatsen. Zo kun je de laadpaal meer bij de rest van je voortuin betrekken.

2. Maak een kleurenpalet voor je voortuin

Voordat je je voortuin gaat inrichten, is het aan te raden inspiratie op te doen en een kleurenpalet samen te stellen. Welke stijl heb je precies in gedachten en welke kleuren passen hierbij? En ben je van plan veel bloemen en planten te plaatsen om het zo kleurrijk mogelijk te maken of ga je liever voor een rustigere uitstraling? Als je een kleurenpalet maakt, heb je meer inzichtelijk welke planten je het beste kunt kiezen. Kijk naar bij elkaar passende kleuren en pas op met het gebruik van donkere kleuren. Deze kunnen je voortuin namelijk een sombere uitstraling geven. Kies je voor lichte kleuren, dan oogt je voortuin en stuk gezelliger en vrolijker.

3. Creëer een voortuin die bij je huis past

Zorg ervoor dat je een voortuin creëert die ook bij de rest van je woning past. Houd bijvoorbeeld rekening met de kleur van je voordeur en de kozijnen als je het kleurenpalet voor je voortuin gaat samenstellen. Mocht je een witte buitenmuur hebben, dan is het niet aan te raden om ook witte tegels te plaatsen in de voortuin. Mocht de kleur van je muur niet zo goed passen bij wat je verder voor de voortuin in gedachten hebt, dan kun je er ook voor kiezen om de buitenmuur in een andere kleur te schilderen. Door de muren van unieke kleuren te voorzien, geef je jouw voortuin net wat extra’s.

Ga naar het tuincentrum

Je hebt nu 3 tips gelezen om je voortuin in te richten. Bezoek eens een tuincentrum, zodat je een nog beter beeld hebt van de planten die je in de tuin kunt plaatsen of doe eens wat meer inspiratie op via het internet. Wij wensen je veel succes met het creëren van een mooie voortuin!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply