48

Feng Shui, wat is het nou eigenlijk en hoe begin je eraan?

Je bent vast wel eens een huis binnengewandeld waar je jezelf om de een of andere gekke reden, meteen helemaal lekker voelde. Een huis waar je het liefste met je pantoffeltjes en onesie op de bank zou ploffen met Netflix op de kijkbuis en een bak popcorn op je schoot. Gewoon, lekker thuiskomen zal ik maar zeggen. Dat gevoel, is dus Feng Shui.

Feng watte?

Mensen zeggen wel eens ‘ik ben even helemaal Feng Shui’ wanneer ze zich rustig en in balans voelen. En eigenlijk is die uitspraak zo gek nog niet. Als we de woorden los vertalen betekend ‘Feng’ namelijk wind, en ‘Shui’ betekend water. De balans tussen deze elementen staan in de Chinese cultuur verbonden met gezondheid, harmonie en geluk. Feng Shui staat dus losjes vertaald voor balans en daardoor gezondheid en geluk.

Oorsprong en hedendaagse vertaling

Deze meer dan 3000 jaar oude filosofie draait om hoe je leefomgeving je gevoel en geluk kan beïnvloeden. Chi voert de boventoon in deze oude Oosterse filosofie. Alles baseert zich op een evenwicht van energie in je woonomgeving. Het doel bij het inrichten is om de Chi (de energie) door je huis te laten stromen met zo min mogelijk obstakels. Wanneer dan ook de vijf elementen water, vuur, metaal, hout en aarde in balans zijn binnen je leefomgeving, brengt dit je volgens deze filosofie geluk in je leven!

Door je huis en je tuin op een goede manier in te richten, worden de positieve energiestromen in goede banen geleidt. Het eindresultaat is Feng Shui; balans, gezondheid en geluk.


Bron afbeelding

Drie simpele stappen die je nu meteen kan doen

Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw woonomgeving helemaal Feng Shui is? Om te beginnen, drie simpele stappen die je nu meteen toe kunt passen om de Chi vloeiend door jouw huis te laten stromen.

  1. Ruim de rommel op
    Kleine ditjes en datjes zorgen niet alleen voor een onoverzichtelijke ruimte maar bovenal voor obstakels voor de stroming van de Chi. Verwijder overbodige decoratie, oude ongewenste hebbedingetjes en vooral: rommel. Behalve een verbeterde Feng Shui, geeft het opruimen van rommel in het huis je ook nog eens wat extra rust in je hoofd!
  2. Zorg voor frisse lucht en veel licht
    Lucht en licht zijn essentieel voor een goede Chi in je huis. Benauwende ruimtes waar lang geen frisse wind doorheen geblazen heeft houden makkelijk slechte energie vast. Dus zet de ramen zo vaak mogelijk open, haal zuurstof planten in huis en laat zoveel mogelijk licht binnen.
  3. Houd de wc-bril naar beneden
    Waar een element van stromend water voor rijkdom en vreugde zorgt, doet het wegstromen van water het tegenovergestelde. Volgens de Chinese filosofie spoel je namelijk behalve het water, ook je welvaart weg. Dus voor de volgende keer: na het spoelen de wc-bril naar beneden!

Waarom stoppen?

De rommel opgeruimd en alle ramen open? Lees hier 6 basis tips om jouw huis naar de volgende stap in Feng Shui te brengen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply