38

Een industriële eetkamer creëer je zo

Hou je wel van een stoer interieur? Dan is de industriële look waarschijnlijk een geweldige match! Je kunt deze trend toepassen in je hele huis. In dit artikel geven we je een paar tips om de robuuste uitstraling te verwerking in de eetkamer of eethoek.

Een stoere muur

Ten eerste mag de muur er lekker ruig uitzien. Denk aan bakstenen of bewust onafgewerkt stucwerk. Dit is een goede basis voor een echte industriële kamer. Mag het wat subtieler? Kies dan voor een frisse witte muur en ga juist los bij de meubels en accessoires.

Een robuuste tafel

Robuuste tafels mogen absoluut niet ontbreken bij deze stijl! De eettafel is het hart van de eethoek. Het is een waar pronkstuk waar je in mag investeren! Kies een exemplaar met een grof houten blad en zware poten van metaal. Dit contrast is juist een perfecte combinatie! Het voordeel van deze robuuste tafels is dat ze wel tegen een stootje kunnen. Ook heel handig voor een groot gezin of een drukbezochte woonkeuken! Je kunt er niet alleen gezellig eten, maar ook goed aan werken. Zeker als je de tafel op maat laat maken. Zo kun je precies de juiste hoogte bestellen die voor jou het beste werkt!

Stevige stoelen

Bij een stevige tafel horen stevige stoelen. Ga voor strakke lijnen om een minimalistische touch te geven. De moderne stijl gaat namelijk hand in hand samen met het industriële! Wil je echt de sfeer van een oude fabriek? (Maar dan natuurlijk mooier en stylish verantwoord) Ga dan voor vintage krukken, houten bankjes of oude schoolstoelen. Ook in de kringloopwinkel zijn veel toffe spullen te scoren!

Industriële lampen

De verlichting boven de eettafel is belangrijk. Niet alleen voor het zicht, maar ook voor het oog. Met een paar fabriekslampen maak je de eetkamer helemaal compleet! Hang twee grote lampen op of kies voor een paar kleintjes. Als ze er maar stoer uitzien! De draden hoef je bij deze stijl niet eens netjes weg te werken.

Metalen kast

Bewaar extra servies in een grote metalen kast. Handig, maar ook mooi! Een oude locker is een hele gave toevoeging. Natuurlijk zijn er ook simpele kasten met een industrieel uiterlijk. Denk aan functionele stellingkasten of een dressoir van hout en metaal.

Vintage vloerkleed

Wil je een ouderwetse gezellige twist aan de eethoek geven? Koop een vintage vloerkleed! Perzische tapijten zijn weer ontzettend populair. Ze zijn verkrijgbaar bij allerlei woonwinkels, maar ook als ‘echt vintage’ te koop.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply