8

Tips voor het gebruik van vloerkleden in de slaapkamer

De slaapkamer is in het ideale geval een oase van rust, maar het is ook een ruimte om je persoonlijke stijl te laten spreken. Je kunt deze twee aspecten laten samenkomen in de keuze van je vloerkleed. Het juiste kleed geeft de kamer een rustgevende en warme sfeer, zonder dat je in hoeft te leveren op stijl en karakter. In dit artikel lees je een aantal handige tips om vloerkleden te gebruiken in je slaapkamer. Zo ben je verzekerd van een stijlvol, praktisch en sfeervol resultaat.

Tip 1: Kies het juiste formaat

Een van de belangrijkste aspecten van een vloerkleed in de slaapkamer is het formaat. In veel gevallen is het mooi om het kleed (deels) onder het bed neer te leggen. Hiervoor heb je dus een vrij groot formaat nodig. Zorg ervoor dat er aan beide kanten een stuk kleed uitsteekt. Dit heeft een chic en luxueus effect. Wil je liever een wat kleiner vloerkleed aanschaffen? Leg het dan voor het voeteneinde van je bed of juist in een hoek van de kamer, bijvoorbeeld bij een bureau.

Tip 2: Laat de vloer spreken

Ligt er een prachtige vloer in jouw slaapkamer? Laat deze dan zien en verstop het niet volledig onder een kleed. Een groot kleed onder het bed is een hele strategische keuze. Je maakt een statement zonder al te veel van de vloer te bedekken. Bij een houten of houtlook vloer is het mooi als de kleur van het kleed neutraal is. Denk aan een beige of taupe vloerkleed. Hierdoor loopt het mooi in elkaar over en krijgt zowel de vloer als het kleed de verdiende aandacht.

Tip 3: Zorg voor warmte en comfort

Vloerkleden bieden niet alleen stijl, maar natuurlijk ook een dosis warmte en comfort. Overweeg om een hoogpolige variant aan te schaffen, zodat je ’s ochtends op een heerlijke zachte ondergrond stapt. Dit is extra aangenaam tijdens de koude wintermaanden.

Tip 4: Speel met contrasten

De kleur van het kleed moet mooi passen bij de vloer, maar mag best een contrast vormen met andere elementen in de slaapkamer. Op deze manier maak je de inrichting nog interessanter. Staan er veel donkere meubels in de ruimte? Kies dan voor een kleed in een lichtere tint – en vice versa.

Tip 5: Let op het onderhoud

Het is fijn als jouw nieuwe vloerkleed slaapkamer gemakkelijk te onderhouden is. Let daarom goed op het materiaalgebruik bij aankoop. Ook de texturen, kleuren en poolhoogte kunnen invloed hebben op het onderhoud.

Tip 6: Experimenteer met laagjes

Voor een speelse look kun je eens experimenteren met laagjes. Leg bijvoorbeeld een klein, hoogpolig kleedje bovenop een groot vloerkleed. Het is wel belangrijk dat de kleuren mooi bij elkaar passen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply