48

Zelf een plafond verlagen: 4 tips

Een verlaagd plafond kan een handige oplossing zijn om een oud, beschadigd plafond weg te werken. Maar ook elektriciteitsdraden kunnen op deze manier gemakkelijk weggewerkt worden. In veel ruimten wordt het plafond verlaagd om de sfeer wat aangenamer te maken. Je kunt er bijvoorbeeld verborgen spotjes in verwerken om gemakkelijk meer sfeer te creëren. Hoe je het ook wend of keert, een verlaagd plafond kan in veel gevallen oplossing bieden. Het mooiste is dat je dit ook gemakkelijk zelf kunt doen. Met deze tips heb je deze klus zo geklaard.

1. Maak een goede planning

Het is natuurlijk ongelooflijk belangrijk om vooraf goed te bedenken waar je nu eigenlijk mee aan de slag gaat. Bepaal de hoogte van het verlaagde plafond op de muren, en duid die in alle vier de hoeken aan. Probeer eventueel verschillende hoogtes om je gemakkelijker voor te kunnen stellen welke invloed dit gaat hebben op de ruimte. Ga ook vast op zoek naar de materialen die je wilt gaan gebruiken. Op websites van specialisten als nl kun je genoeg inspiratie op doen en verschillende mogelijkheden bekijken.

2. Materialen kiezen

Er zijn verschillende manieren om een verlaagd plafond te plaatsen. Zo kun je heel gemakkelijk gebruik maken van gipsplaten en op deze manier een strak, afgewerkt eindresultaat krijgen; zonder hier al te veel energie in te hoeven steken. Je kunt er ook voor kiezen om een spanplafond of een metal stud plafond te installeren. Deze zijn namelijk erg handig te isoleren. Sta ook even stil bij de materiaalkeuze voor de afwerking. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie rustieke, houten balken?

3. Denk aan isolatie

Welk materiaal je ook besluit te gebruiken, een verlaagd plafond biedt een mooie kans voor wat extra isolatie. Niet alleen verbetert dit het energielabel van je woning; het scheelt je ook nog eens op de energie rekening. Neem dus ook vooral even de tijd om wat isolatiemateriaal aan te brengen. Nadat de isolatie is toegevoegd, kun je verder met de afwerking.

4. Met of zonder spotjes?

Nu je toch in de hoogte aan het werken bent, kun je net zo goed de tijd nemen om er iets spectaculairs van te maken. Door wat spotjes in het plafond te verwerken krijgt het direct een luxe, sfeervolle uitstraling. Op deze manier heb je niet alleen je elektriciteitsdraden weggewerkt; je hebt ook meteen wat speciale sfeerverlichting aangebracht. Dit kan in bijvoorbeeld keuken, woonkamer, maar ook badkamer tot een ongelooflijk mooi en sfeervol eindresultaat leiden.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply