37

wire word eenvoudig zelf maken

wire art

home made wire art ‘Heart’…

In de woonbladen, op beurzen en in (web)winkels zie je nu ‘wire word’. Dit is een woord gemaakt van ijzerdraad en deze kun je gebruiken als accessoire of als versiering op de wand. Ik vind het heel vrolijk en heb wel eens eerder daar iets van gemaakt en over geschreven. Het is eigenlijk heel eenvoudig om te maken, kijk maar:

wire art

de benodigdheden wire art

stap 1: Leg ijzerdraad en een paar tangetjes klaar..
stap 2: Bedenk je ontwerp en teken het even op een papier. Ga dan aan de slag.
stap 3: Maak eerst het woord en de vorm waar je het in wilt maken los van elkaar.
stap 4: Maak het woord en de vorm aan elkaar vast… Vouw nog een hoekje of een puntje van het ijzerdraad bij en…..Klaar is Kees!

Kortom… je moet er gewoon even rustig voor gaan zitten, logisch nadenken en je vingers het werk laten doen. Ik zag in de 101 Woonidee├źn van deze maand verschillende vormen van wire art… een hele zin in ijzerdraad aan elkaar (bijvoorbeeld ‘homeisweretheherartis’) of gewoon een mooie woord op verschillende manieren (bijvoorbeeld in een ronde vorm of met steviger ijzerdraad zodat je het goed kunt ophangen).
Heb je geen mooi zwart buigzaam ijzerdraad in huis, stuur maar een mailtje, dan stuur ik je (tegen verzendkosten) wel een stuk op. Ik heb genoeg (lees: te veel) liggen…
Heb je geen tijd voor een eigengemaakt exemplaar, dan kun je misschien bij deze winkels een mooi exemplaar (hier of hier) kopen…

Wil je hele bijzondere wire art zien, dan geniet je misschien wel van het werk van kunstenaar Martin Senn… Echt mooi wat hij allemaal maakt!
Verder kun je in het bericht hier en hier ook nog inspiratie opdoen… Of kijk eens op pinterest met het zoekwoord wire word. Ik ben benieuwd of het je lukt. Als je er eentje hebt gemaakt, stuur je mij dan een foto? Dan maak ik hier een mooie woord-tentoonstelling onder! Veel plezier!

home

waire art Home

wire art

wire art

heart

wire art met woord Heart

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply