47

Winterklusjes in huis

Klussen alleen in de zomer? Echt niet he! Ook tijdens de winter zijn er genoeg leuke klusjes te vinden waar je de handen voor uit de mouwen mag steken. Maar welke klusjes kun je nu tijdens de wintermaanden oppakken, en waar moet je rekening mee houden? Je leest het hier!

De juiste werkkleding

Het begint allemaal met het aanschaffen van de juiste werkkleding. Een outfit waarin je veilig, professioneel en soepeltjes te werk kunt gaan. Ben dan ook wel even zo verstandig om werkkleding van een professionele aanbieder aan te schaffen. Die Zeeman klusbroek gaat echt niet zo lang mee als de engelbert strauss werkkleding. Zorg ook dat je werkkleding specifiek is voor dit seizoen. Zo is je zomeroutfit waarschijnlijk net wat te frisjes om tijdens de winter de dakgoot schoon te maken. Investeer dan ook in goede winter werkkleding om ook dit seizoen veilig (en warm) te kunnen klussen.

De tuin voorbereiden

De tuin heeft vaak het meeste te lijden onder de koude wintermaanden. Eén van de belangrijkste winterklusjes begint dan ook in de tuin. Bescherm planten en bloemen, en klap tuinmeubilair in waar mogelijk. Kun je het meubilair niet inklappen, zorg dan dat je er ter bescherming een zeil overheen legt, of dat je het gewoon even binnen in de schuur zet. Neem ook zeker even de tijd om onkruid en andere oneffenheden te verwijderen, voordat je hierover uitglijdt wanneer het eenmaal begint te vriezen.

Ventileren en isoleren

De winter is koud, dat weten we allemaal. Maar we kunnen het ook makkelijk warmer maken door het huis goed te isoleren. Leg eventueel wat nieuwe lagen isolatie aan, en zorg ook dat er voldoende ventilatie mogelijkheden zijn. Een raampje openzetten voor de frisse lucht gaat in de winter namelijk minder makkelijk.

Bescherm tegen tocht

Probeer ramen, deuren en kieren zoveel mogelijk te beschermen tegen tocht. Gebruik tochtstrips om de koude lucht buiten te houden, en sluit gordijnen en rolluiken waar en wanneer mogelijk. Zo blijft de koude lucht buiten, en de warme lucht lekker binnen.

Voldoende voorbereiding

Bereidt je huis ook goed voor op de koudere maanden. Heb je een kachel? Dan zorg je natuurlijk dat je (meer dan) genoeg stookhout in huis hebt om het huis lekker te verwarmen. Een klus die makkelijk te klaren valt, en je een hele plezierige winter kan bezorgen.

Dakgoten schoonmaken

Maak voordat de winter begint ook de dakgoten regelmatig goed schoon. Wanneer het begint te vriezen zal deze klus een stuk minder makkelijk te klaren zijn dan wanneer je nog geniet van het late herfst zonnetje.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply