18

Welk type vloer is geschikt voor je woonkamer?

Als je net bent verhuisd, kan het zijn dat je veel moet verbouwen aan de woning. In veel gevallen verbouwen mensen direct als ze een nieuwe woning hebben gekocht. Je komt dan onder andere te staan voor het kiezen van een nieuwe vloer. Er zijn verschillende type vloeren waar je uit kunt kiezen, zoals een houten, laminaat of PVC vloer. Iedere vloer die je kunt leggen heeft zijn eigen voor en nadelen. Het is belangrijk om deze in acht te nemen als je de keuze gaat maken voor een nieuwe vloer. In dit blog bericht willen we je graag helpen bij het maken van de keuze voor een nieuwe vloer in de woonkamer.

Kies voor een mooie laminaat vloer

Een van de keuzes die je kunt maken voor de nieuwe vloer in je woning, is laminaat. Deze type vloer is erg geschikt voor nieuwe woningen om verschillende redenen. Allereerst kun je breed laminaat gemakkelijk zelf leggen. Door het handige kliksysteem dat in de vloer zit, hoef je het niet vast te lijmen of iets dergelijks. Daarnaast is een laminaatvloer ook een redelijk goedkope vloer. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk. Vervolgens kun je ook verschillende kanten op met een laminaat vloer. Zo kun je bijvoorbeeld de vloer in een visgraat leggen. Dit geeft een zeer mooi en modern effect. Tevens is ook de kleur van de vloer zelf te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie, lichte houtlook. Dit kun je erg leuk combineren met je meubels.

Een PVC vloer leggen in je woning

Een andere optie waar je voor kunt kiezen, is het leggen van een PVC vloer. Ook de PVC vloer kun je gemakkelijk zelf in je woning leggen. Je kunt ervoor kiezen om een click PVC vloer te leggen. Deze klik je gemakkelijk in elkaar, waardoor het leggen een eitje is. Daarnaast is een PVC vloer ook een zeer goede vloer voor een gehorig huis. Een PVC vloer is namelijk geluiddempend. Je hoort het hierdoor nauwelijks als je over de vloer heen loopt. Wil je vloerverwarming aanleggen? Dan is een PVC vloer ook zeker geschikt. Doordat de vloer relatief dun is, kan de warmte erg goed door de vloer heen komen. Hierdoor is de vloerverwarming erg efficiënt en bespaar je op de energiekosten voor het verwarmen van de woning.

Heb jij besloten welke vloer je wilt leggen in je woonkamer? Ga dan snel naar Floer.nl. Dit is de vloerspecialist van Nederland!

Een houten vloer in de woonkamer

In Nederland wordt de keuze ook nog steeds vaak gemaakt voor een houten vloer. Dit komt meestal door het mooie uiterlijk van het hout. De vloer is echter niet beter dan een laminaat of PVC vloer. Dit komt omdat een houten vloer enkele nadelen kent. Zo kan het hout bijvoorbeeld belast worden met houtrot. Als dit gebeurd, moet  je heel de vloer gaan vervangen. Daarnaast heeft het hout ook onderhoud nodig. Zo moet je het af en toe insmeren met een bepaalde olie en kan het zijn dat er plekken ontstaan in het hout. Als je graag een houten vloer wilt, kun je dus beter de keuze maken voor een laminaat vloer met houtlook!

Een houten vloer in de woonkamer

Welke kies jij?

Als je de keuze voor een vloer maakt, is het belangrijk dat je de voor en nadelen tegen elkaar afweegt. Als je bijvoorbeeld het uiterlijk belangrijk vindt, kun je al snel voor een laminaat vloer met houtlook kiezen. Als je het echter belangrijker vindt om de vloerverwarming goed te laten werken, kun je beter voor een PVC vloer kiezen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply