Grafische elementen in je interieur

Grafische elementen kunnen een originele twist geven aan je interieur. Het past niet alleen bij een moderne woonstijl, maar ook bij een industriële of Scandinavische woning. Eigenlijk kun je het op allerlei manieren toepassen. Wij geven je graag wat inspiratie!

Vloerkleed met grafische print

Vloerkleden met een grafische print zijn al een tijdje erg populair. Het is namelijk een stoere manier om toch meer gezelligheid in huis te brengen. De populairste kleurencombinatie is zwart-wit. Dit past bij elke stijl en het is heel eenvoudig te combineren met andere kleuren. Wil je het geheel toch iets zachter laten ogen? Dan is de combinatie van beige en zwart ook heel tof. Zeker bij een hoogpolig geruit tapijt. Kijk voor meer inspiratie en prachtige vloerkleden op Goossenswonen.nl.

Kussens met grafische print

Kussens met een geometrische of grafische print geven wat meer pit aan de zithoek. Hieronder zie je een mooi voorbeeld. De bank en alle kleuren zijn vrij rustig, waardoor de kussens extra opvallen. Zonder deze strakke lijnen zou het al snel saai of tuttig kunnen ogen. Dit soort decoratie werkt natuurlijk ook heel goed in de slaapkamer. Leg een paar kussens op je bed of in een luxe fauteuil.

Grafische prints aan de muur

In plaats van vrolijke vakantiefoto’s kun je ook grafische prints aan de muur hangen. Dit geeft een moderne touch aan de ruimte. Dit soort prints kun je kopen in allerlei woonwinkels. Je kunt ook online op zoek gaan naar een grafische designer/illustrator die zijn kunstwerken verkoopt. Zo heb je zeker een origineel exemplaar aan de wand.

Grafische lijnen op de kast

Strakke lijnen kun je in principe overal in huis terug laten komen. Maak bijvoorbeeld met sterk tape grafische vormen op je witte kast. Er zijn ook speciale meubelstickers die je overal op kunt plakken. Zelfs op de muur!

DIY project in grafische stijl

Heb je zin in een creatieve middag? Ga dan aan de slag met spijkers, draad en een fotolijst. Creëer een aantal mooie lijnen met verschillende kleuren draad. Je kunt met spijkers ook een vorm of letter maken op een houten plank. Dit soort decoratie noem je ook wel string art of draadfiguren. Hang dit zelfgemaakte kunstwerk vervolgens op of zet het op een lage kast.

Lampen met grafische lijnen

Grafisch gevormde hanglampen zie je ook in bijna elke woonwinkel. Het is zo populair omdat het eigenlijk bij elke stijl en in elke kamer past. Hang ze boven de eettafel, als sfeerverlichting in de zithoek of als decoratie in een thuiskantoor.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply