37

Wat hang je boven je bed? 4 unieke ideeën

Je kent het probleem vast wel: die lege plek boven je bed, waar vul je het nou mee? Hang je er een groot DIY schilderij neer, of ga je toch voor een andere vorm van decoratie? Het kan natuurlijk geen kwaad om af en toe wat inspiratie op te doen. De leukste, meest unieke ideeën, vind je hier!

Wat hang je boven je bed? 4 unieke ideeën

 1. Square shelving

  Je hebt ze gegarandeerd bij de IKEA, Action of een andere woonwinkel voorbij zien komen: de square shelving formaties. Ze komen in alle kleuren en maten, en zijn bij uitstek geschikt om kale ruimten op te vullen. Niet alleen ziet zo’n square shelving unit er ongelooflijk tof uit, het is ook nog eens erg handig om wat extra opslag te hebben. Hang de zwevende planken boven je bed en vul ze met boeken, make-up doekjes, of gewoon een paar mooie planten. Uniek, creatief, en functioneel!

 2. Een tof behang

  Behangen ouderwets? Echt niet! Ga op zoek naar een uniek design behang met een toffe, creatieve print. Iets wat rustgevend genoeg is (het is natuurlijk wel je slaapkamer, en dus je oase van rust), maar toch een unieke uitstraling geeft. Iets wat bij je interieurstijl past, en toch een eigen, unieke look heeft. Een toffe plantenprint bijvoorbeeld, of een leuk patroontje dat bij je beddengoed past. Het geeft je slaapkamer direct een andere look!

 3. Een houten plank

  Je vind ze bij verschillende bouwmarkten: houten planken waar de schors van de boom nog aan zit. Deze natuurlijke look doet het goed op iedere plek in je huis, en dus ook in de slaapkamer. Hang een of twee planken boven je bed en plaats er wat leuke planten en fotolijstjes op. Ook je boeken voelen zich natuurlijk helemaal thuis op die planken. Helemaal leuk als je katten hebt: combineer het dan met een leuk hangmandje om samen lekker tot rust te kunnen komen in de slaapkamer.

 4. Kunst en lampen

  Een mooi schilderij, zelfgemaakt of misschien wel gewoon tegengekomen in de winkel, staat altijd leuk boven je bed. Maar plaats nu na het schilderij eens twee mooie wandlampjes; het geeft direct een andere uitstraling en een unieke look. De lampjes kunnen gebruikt worden als wat extra leeslicht, maar zijn ook gewoon toffe decoratiestukken. Pas de stijl van de lampen aan op de stijl van je interieur. Leuke betonlook wandlampen passen bijvoorbeeld erg goed in een industrieel interieur, gecombineerd met een kleurrijk schilderij. Je slaapkamer zal nooit meer hetzelfde zijn!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply