5x Deze items zijn écht onmisbaar in de woonkamer

We hebben soms al snel de neiging om niet helemaal nauwkeurig na te denken over de inrichting van ons interieur. En dat is zonde! Zeker in ruimtes die sfeerbepalend zijn in huis – waaronder natuurlijk de woonkamer. Welke items mag je daar nu echt niet missen om de kamer uniek te maken? We vertellen je er alles over in deze blog.

  1. Een tafel om aan thuis te komen

Het is eigenlijk de centrale plek in huis: de grote tafel in de woonkamer. Hier kent iedereen in het gezin een eigen plekje en worden toch al snel heel wat uren doorgebracht per week. Een reden dus om te kiezen voor een tafel waar je met trots aan kunt zitten!

Bij Goossens Wonen is een uitgebreide collectie aan tafels voor de woonkamer te vinden: van klein tot groot, en van rond tot vierkant. Dat maakt dat er hoe dan ook een model tussen zit dat helemaal aan jouw wensen voldoet. En ga je bijvoorbeeld voor robuust hout of juist strak metaal? Aan jou de keus!

  1. Comfortabele stoelen

Niet alleen de tafel is van belang, ook de stoelen waar je op zit, spelen hierbij natuurlijk een hoofdrol. Hoe beter de stoelen aanvoelen, hoe langer je hier immers op wilt blijven zitten! Geloof ons maar: van een stoel met een comfortabel zitvlak kom je het liefst nooit meer af.

En ook de stijl is hierbij van belang. Stoelen zijn helemaal af te stemmen op jouw eisen: kies je favoriete kleur, materiaal en design. Zo kun je gaan voor een klassieke stoel van een eenvoudig ontwerp, gemaakt van bijvoorbeeld hout. Altijd een goede keus! Maar ben je een heuse trendsetter? Denk dan aan de kuipstoel of de hangende stoel.

  1. Een heerlijke bank

Van de stoelen bij de eettafel verplaatsen we ons maar al te graag naar de bank – net zo goed een belangrijke sfeermaker in de woonkamer. Behandel de bank dan ook gerust als het pronkstuk van je interieur. Dat verdient ‘ie!

Wij zijn fan van de bank die een opvallende look heeft. Een beetje uitpakken mag namelijk best! Zo steel je helemaal de show met jouw interieur. Durf bijvoorbeeld te kiezen voor een karakteristieke stof, zoals velvet of ribstof. Als je dat dan ook nog eens combineert met een moderne kleur als okergeel of olijfgroen, lijkt het alsof die bank zó uit een woonmagazine komt gewandeld.

  1. Een zacht tapijt onder de voeten

Het aanzicht van alleen een bank in de hoek van de woonkamer kan soms wat kaal overkomen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing te bedenken tegen dit interieur probleem: leg een tapijt neer in de zithoek! Dit is een item in de woonkamer dat al snel wordt overgeslagen – maar in werkelijkheid juist onmisbaar is. Denk alleen al aan dat heerlijke zachte gevoel onder de voeten…

Ook hier is de keus weer enorm. Ga je voor een laag- of hoogpolig tapijt? En laat je het tapijt de show overnemen, of blijft deze rol weggelegd voor de bank? Het advies luidt in ieder geval: kies voor een van de twee, om alles in balans te houden.

tapijt

 

  1. Staande lamp met stijl

Met het tapijt onder de bank ben je er nog niet helemaal. Wat mist er nog? Juist: een mooi item naast die bank. De lamp, welteverstaan! Hoewel het bij de lampen aan je plafond stiekem niet per se zoveel uitmaakt hoe ze eruit zien, is dat bij de staande variant wel een ander verhaal. Laat deze shinen als geen ander!

Het is namelijk de vloerlamp die de zithoek in je woonkamer compleet maakt. Zeker als je kiest voor een opvallende look. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koperkleurige afwerking? En een stoere, industriële look? Beeldschoon! Ook de zwevende lamp – die bijna halverwege de bank uitkomt – is een favoriet.

staande lamp

Onmisbaar in de woonkamer: maak de ruimte uniek

Wie eens goed bij de bovengenoemde items in de woonkamer stilstaat, en bewuste keuzes maakt die goed bij jouw stijl én bij elkaar passen, gaat voor een prachtig interieur. Zo maak je echt een pareltje van je woonkamer!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply