Wat een vloerkleed met je interieur kan doen

Een vloerkleed kan heel veel doen voor je interieur! Het is een echte toevoeging die de sfeer en stijl benadrukt. Er zijn zoveel verschillende exemplaren te koop dat er altijd wel een geschikt kleed voor jou bij zit. Kijk maar eens naar de onderstaande inspiratie beelden en lees meer over onze ideeën.

Een warme sfeer

Een vloerkleed geeft je woonkamer, slaapkamer of eetkamer meteen een warme sfeer. Het is een mooi accessoire voor de kale vloer. Kies letterlijk voor een warme kleur om de knusse uitstraling nog meer te benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan bruin, beige, donkerrood of donkergroen. Let hierbij wel op de kleur van de vloer. Het moet natuurlijk wel goed bij elkaar passen. Een bruine houten vloer gaat prima samen met alle warme tinten. Heeft de vloer juist een koele tint? Dan is vooral beige een goede keuze.

Een vintage uitstraling

Vooral de vintage vloerkleden met een versleten look zijn erg populair op dit moment. Deze kleden zijn vaak langwerpig, gemaakt van ruw materiaal en verkrijgbaar in grijs en blauw tinten. Je kunt bijvoorbeeld zo’n vloerkleed kopen bij Goossenswonen.nl. Een echt Perzisch tapijtje in bordeaux rood is ook een gewaagde, maar mooie keuze.

Een grafische touch

Een vloerkleed met grafische print staat heel tof bij een Scandinavisch of minimalistisch interieur. De prints hebben duidelijke lijnen en een zwart-wit combinatie. Vind je dit toch iets te heftig? Dan kun je ook kiezen voor een grafisch patroon in zachtere kleuren. Het oogt namelijk al veel romantischer als de lijnen pastel roze of beige zijn. Dit staat erg leuk in een witte slaapkamer. Het is daarnaast heerlijk om ’s ochtends op een zacht kleed te stappen in plaats van op een koude vloer.

Een natuurlijke toevoeging

Natuurlijke elementen maken je woonkamer interessant. Ook een vloerkleed kan hiervoor een goede toevoeging zijn. Kies voor een natuurlijk materiaal met een mooie textuur. Deze kleden zijn zowel verkrijgbaar in rechthoekige vormen als in ronde vormen.

Een kleurrijke twist

Is de basis van jouw interieur heel basic en wil je graag wat meer kleur toevoegen? Dan kun je kiezen voor een vrolijk vloerkleed. Ga voor een opvallende kleur of een tint die terug komt in andere woonaccessoires. Wees niet bang om eens uit je comfort zone te stappen. Laat je inspireren in de winkels of kijk rond op Pinterest.

Een speelse vorm

Ga eens voor iets anders dan een standaard rechthoekig kleed. Wat dacht je van een speelse ronde vorm of juist een origineel zeshoekig vloerkleed? Deze varianten zijn iets lastiger te vinden, maar dan heb je ook wel een bijzondere eyecatcher in huis. Je kunt het daarnaast ook tof met elkaar combineren door verschillende kleedjes te laten overlappen. Probeer het maar eens uit! Hiermee kun je losse meubels met elkaar verbinden of een simpele eetkamer wat meer sfeer geven.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply