15

6x inspiratie voor een sfeervolle haard in huis

Met een haard of kachel kun je eenvoudig meer sfeer creëren in huis. Je geniet van een mooi vlammenspel en een warme gloed. Bij een echte houtkachel komt er nog een rustgevend geluid van knisperend hout bovenop. Wie droomt er nou niet van zo’n gezellig vuurtje in de woonkamer? Vandaag zetten we 6 haard voorbeelden voor je op een rij ter inspiratie. Welke haard spreekt jou het meeste aan?

1. Sfeer openhaard in huis

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een gesloten haard. Hierbij is de openhaard voorzien van vast glas of een schuifdeurtje. Je hebt geen last van rook en ronddwarrelend as. Dit maakt het veiliger en schoner. Het model van de bovenstaande afbeelding wordt ook wel een hoekhaard genoemd. Het vuur is zichtbaar van twee kanten. Hierdoor kun je vanaf iedere plek in de woonkamer genieten van het sfeervolle vlammenspel.

2. Haard met klassieke look

Als je meer houdt van een klassieke uitstraling, spreekt deze tweede haard je wellicht aan. Ook dit model brengt veel sfeer in je woning! Het leuke van een haard met schouw is dat je er nog decoratie bovenop kunt zetten. Denk aan een ingelijste foto of een kandelaar.

3. Elektrische sfeer haard onder tv

Elektrische sfeer haarden kun je prima laten plaatsen onder een tv. Het is vooral mooi als het scherm en de sfeerhaard dezelfde breedte hebben. Op deze manier creëer je rust in de zithoek. Als het televisiescherm op een tussenwandje hangt, kun je eventueel kiezen voor een doorkijkhaard. Zo kun je aan twee kanten van de muur genieten van de mooie vlammen.

4. Driezijdige haard

Is een dubbelzijdig vuurzicht niet voldoende? Kijk dan eens naar een driezijdige haard. Deze houthaard, elektrische haard of gashaard is van drie kanten te bekijken. Het functioneert erg goed als roomdivider tussen de woonkamer en de eetkamer.

Wil je een gashaard kopen? Lees dan ook ons artikel met schoonmaak- en onderhoudstips eens door.

5. Langwerpige inbouwhaard

Als je voldoende ruimte hebt, is een extra brede inbouwhaard een geweldige toevoeging. Het is de blikvanger van de woonkamer! Door de luxueuze uitstraling wordt het ook wel bestempeld als designhaard.

6. Minimalistische elektrische sfeer kachel

Is er iets minder ruimte beschikbaar, maar wil je wel die minimalistische look aanhouden? Gebruik dan deze sfeerkachel als inspiratie. Door het stoere materiaalgebruik krijgt de kachel een unieke uitstraling. Het past erg goed bij de muren, maar zorgt wel voor een mooi contrast.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply