19

Waarom zonnepanelen gebruiken?

Zonnepanelen zijn een duurzame en populaire vorm van groene energie. Je ziet de zonnepanelen steeds vaker terugkomen in het Nederlandse straatbeeld. Overweeg je zelf ook om zonnepanelen aan te schaffen? Let dan op, want het aanschaffen van zonnepanelen is een ingewikkelde opgave. Je moet op veel verschillende zaken letten en een keuze maken uit verschillende merken zonnepanelen. Voordat je gaat kijken naar welke zonnepanelen je wilt aanschaffen is het misschien leuk om naar de voordelen te kijken. Er zitten namelijk verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van zonnepanelen. Wat zijn de voordelen van zonnepanelen? En wat zijn tier 1 zonnepanelen? In dit artikel gaan we het daar uitgebreid over hebben zodat je er meer over te weten komt.

Voordelen van zonnepanelen

Zoals je kunt lezen zitten er verschillende voordelen verbonden aan zonnepanelen. Zonnepanelen stoten geen CO2 uit en wekt alleen schone energie op. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen gebruik maken van zonnepanelen. Veel mensen zijn duurzaam bezig en willen het broeikaseffect tegengaan. Echter, is dit niet de enige drijfveer en schaffen mensen ook zonnepanelen aan voor een lagere energierekening. Je kunt met zonnepanelen je eigen energie opwekken, hierdoor ben je niet meer volledig afhankelijk van de energieleverancier. Binnen 5 tot 8 jaar verdien je de investering van de aanschaf terug en maak je ongeveer 1000 euro per jaar winst. Daarnaast verhoogt het de woningwaarde van je woning en wordt het verkoopproces versnelt. Doordat je investeert in zonne-energie verhoog je de waarde van je woning. Je krijgt namelijk een hoger energielabel als je zonnepanelen aanschaft en gebruikt. Je hoeft als koper van het huis geen investeringen hierin te maken en je kunt gelijk genieten van de lage energiekosten. Ten slotte is het mogelijk om de btw terug te krijgen bij het aanschaffen van zonnepanelen. Deze korting van 21% kan een belangrijke drijfveer zijn bij het kopen van zonnepanelen.

Voordelen van zonnepanelen

Wat zijn tier 1 zonnepanelen?

Wanneer je zonnepanelen aanschaft, dan zul je zien dat er een groot verschil is in de prijs tussen de merken. Er zijn namelijk een groot aantal merken zonnepanelen op de markt en deze worden verdeeld in verschillende tieren. Je hebt 3 verschillende tieren waarbij tier 1 de beste categorie is. Deze verdeling is gericht op de kenmerken van het bedrijf dat de zonnepanelen produceert, dus niet op de zonnepanelen zelf. Wanneer je kiest voor tier 1 zonnepanelen, weet je zeker dat je een betrouwbaar, kwalitatief merk hebt. De tier 1 zonnepanelen nemen ongeveer 2% van de gehele markt in beslag. Dat is dus weinig, maar toch is het aangeraden om alleen tier 1 zonnepanelen aan te schaffen. De tier 1 zonnepanelen hebben namelijk een veel hogere kwaliteit en je kunt hier goed gebruik van maken. Ze hebben een lange levensduur en de beste garantieregeling, zodat je investering beschermd wordt.

Er zijn verschillende merken die vallen onder tier 1 zonnepanelen. Een van de bekendste merken is toch echt SunPower. Een levensduur van 40 jaar met een garantieperiode van 25 jaar zorgt voor een slimme investering.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply