48

Waarom licht in huis belangrijk is

licht

Een gezond lijf heeft een paar belangrijke ingrediënten nodig. Een inkopper is natuurlijk je voeding en de beweging voor je lijf. Maar een gezonde omgeving is ook erg belangrijk. Licht in huis en veel frisse lucht heeft een goed effect op je gezondheid. Licht in huis is belangrijk, heel belangrijk zelfs. Ik kan al 5 goede redenen bedenken…

je biologische klok

Je lijf heeft een natuurlijk dag- en nachtritme nodig. Zodra de dag begint en het licht relatief veel ‘blauw licht’ bevat, maakt je lichaam zich klaar voor de dag. Als het donker begint te worden, maakt je lijf zich klaar voor de nacht. Belangrijk dus om het licht te vangen om je biologische klok te synchroniseren met de natuur.

je humeur

Als je voldoende daglicht krijgt, heeft dit een positieve invloed op je humeur en je vermoeidheid. Als je je energiek voelt, gaat je humeur-thermometer omhoog. Wel zo gezellig voor je huisgenoten vooral voor jezelf!

je gezondheid

De juiste dagelijkse dosis daglicht en de dosis duisternis is goed voor je rust. Als je goed uitrust en lekker kunt slapen, is dit een goede graadmeter voor je gezondheid. Wil je wat meer info over een gezonde slaapkamer, lees dan het artikel met tips voor een comfortabele slaapkamer.

je productiviteit

Een ruimte met veel daglicht maakt dat kinderen en volwassenen tot wel 15% productiever zijn. We kunnen bij genoeg licht  geconcentreerder werken. Je begrijpt dat dat veel voordelen heeft.

Niet alleen voldoende licht is belangrijk, maar ook frisse lucht zorgt voor een gezonde leefomgeving. Door 2-4x per dag minimaal 5 minuten je huis te luchten, krijg je een gezond binnenklimaat. Zorg dus dat de ramen goed open kunnen, er zijn veel mogelijkheden met tuimelfuncties . Als je ramen van VELUX gebruikt en ze op een slimme plek in je huis plaatst, krijg je meer licht en lucht in je huis. Zoals je hebt gelezen, levert dit veel voordelen op!

licht

veel licht in de woonkamer via VELUX 

Photo by Milada Vigerova on Unsplash

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

One Response

  1. Nelson 22 september 2016

Leave a Reply