45

Budget tips voor het inrichten van je slaapkamer

Je ziet zo vaak prachtige slaapkamer foto’s voorbijkomen in de interieurmagazines waarbij je denkt ‘had ik hier het geld maar voor’. Helaas hebben we niet allemaal het budget voor een stijlvolle magazine-klare inrichting. Maar met deze budget tips kom je in ieder geval al een heel eind!

De vloer

Het begint allemaal bij de vloer van je slaapkamer. Nu kun je natuurlijk voor een standaard, strak laminaat gaan, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Zo is een gietvloer net zo strak en hartstikke onderhoudsvrij, of is een vloer van tapijt is een stuk goedkoper dan laminaat en daarbij ook nog eens ernstig plezier aan de voetjes. Vergeet niet: het begint allemaal met het kiezen van de juiste vloer.

De kleuren

Zodra je de juiste vloer uitgekozen hebt ga je op zoek naar passende kleuren. Een donkere vloer gaat het beste met lichte kleuren, een lichte vloer met donkere kleuren. Zodra je een kleurenschema hebt bepaald kun je jezelf de inrichting van je slaapkamer al wat gemakkelijker visualiseren. Nu hoef je echt geen nieuwe meubelstukken aan te schaffen die binnen je kleurenthema passen, ook tweedehands meubelen zijn zo geverfd!

Meubelen

Iedere slaapkamer heeft buiten een bed ook andere meubelstukken nodig. Ga deze niet nieuw kopen, dit is helemaal niet nodig! De leukste, unieke meubelstukken vind je tweedehands. Blaas oude meubels een nieuw leven in door ze even op te schuren en van een likje verf te voorzien. Zo heb jij voor een paar tientjes de leukste slaapkamer meubelen.

budget tips inrichten slaapkamer meubelen budget slaapkamer

Verlichting

Maak gebruik van LED lampen om wat extra op de energiekosten te besparen. Een LED lamp gaat gemiddeld zo’n 30 jaar mee en hoeft dus ook maar 1x aangeschaft te worden. Daarbij zijn LED lampen een stuk zuiniger en besparen ze dus ook nog eens op de energierekening.

Matras

Al dat geld dat je bespaart met de aanschaf van tweedehands meubelstukken kun je gebruiken voor het aankopen van een goed matras. Het is eenmalig een flinke investering, maar een goed matras gaat jaren langer mee dan een budget optie. Laat een degelijk matras dan ook het enige zijn waar je veel geld aan uitgeeft – op de lange termijn betaald het zich zeker af.

Decoratie

De slaapkamer heeft de minste decoratie nodig. Het is een ruimte waar rust en ontspanning centraal staan en deze mag dus ook gerust minimalistisch ingericht worden. Dat leuke schilderij van de vlooienmarkt aan de muur, een paar fijne kamerplanten en klaar!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply