38

Kinderbed aankleden: beslis jij of je kind?

Bij het zoeken naar een leuk kinderdekbedovertrek krijg je soms het idee alsof je moet kiezen tussen twee kwaden. Ga je voor een trendy overtrek dat volgens jou perfect aansluit bij het interieur of eentje waar je kind dolenthousiast van wordt terwijl jij het stiekem heel lelijk vindt? De beste oplossing is om een compromis te sluiten met je kind, en daar blijken genoeg mogelijkheden voor te zijn!

Trendy kinderkamer

Als ouder zul je misschien de neiging hebben de slaapkamer van je kind zo in te richten dat je er zelf ook tevreden mee bent. Het is echter minstens zo belangrijk dat je kind het mooi vindt; die moet er tenslotte de nacht doorbrengen. Kinderen slapen nou eenmaal beter in een kamer waar ze trots op zijn en zich prettig in voelen. De vloer ligt erin, het behang is aan de muren gelijmd en de kamer is gevuld met allerlei hippe meubels en accessoires. Tip: hout in de kinderkamer is hartstikke trendy! Zelfs het speelgoed gaat naadloos over in het geheel.

Kind kan het niet waarderen

Het is tijd geworden voor de finishing touch: de aankleding van het bed. Je hebt bewust gekozen voor een bepaalde sfeer in de kinderkamer. Of dat nou erg rustig en minimalistisch is, of juist enorm kleurrijk, ook de kinderdekbedovertrekken die je hebt uitgekozen passen helemaal binnen diezelfde stijl. Maar wat blijkt nu? Je kind komt in opstand en weigert eronder te slapen omdat hij of zij het spuuglelijk vindt. Die kleine wil liever een overtrek met tekenfilmfiguren of robots en kan het esthetisch verantwoorde beddengoed wat je hebt aangeschaft niet waarderen.

Je kind laten beslissen?

‘Jij kiest ook je eigen beddengoed uit,’ zegt je partner of een ander familielid wellicht, ‘dus geef dat kind nou toch gewoon wat het zelf wil.’ Maar je baalt ervan dat de kleuren van het gewenste dekbedovertrek vloeken met die aan de muur. Bovendien is het jou allemaal veel te schreeuwerig. Wat nu? Gelukkig zijn er altijd kinderdekbedovertrekken die jullie beiden leuk vinden. Er is dus geen enkele reden voor paniek. En iedereen weet: kind blij, jij blij!

Bedenk samen een oplossing

Wat dacht je van een schattige print met het favoriete dier van je zoon of dochter, in een kleur die ook nog eens prima bij het interieur past? Haast ieder kind is gek op puppy’s en kittens. Het prettige van deze dessins is dat ze vaak een witte achtergrond hebben en daarmee in bijna ieder interieur passen. Zijn de jonge honden en katten je iets te kneuterig? Een dekbedovertrek met grappige boerderijdieren is een prima alternatief, want ook daar zijn de meeste kinderen wel blij mee te maken!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply